Излезе филм за Дейвид Бауи без негови песни

Дейвид Бауи - звездата с много лица.

Синът на рок динозавъра не одобри лентата

В ролята на певеца влиза Джони Флин

Биографиите на рок звезди e eдна от новите холивудски страсти, обнадеждени от успеха на филмите “Бохемска рапсодия” и “Рокетмен”. Сега на ред е “Stardust”/ “Звезден прах”, който разказва за живота и кариерата на Дейвид Бауи.

Той е една от най-големите звезди в историята на рок музиката и несъмнено биографичен филм за живота му би трябвало да привлече много внимание. Проектът “Stardust” обаче е заснет без съгласието на сина на Боуи - известният режисьор Дънкан Джоунс, както и от продуцентите на рок звездата и съответно в лентата не е включено нито едно негово оригинално парче. “Ако искате да гледате биографичен филм без неговата музика и без благословията на семейството, това зависи от вас”, написа в Туитър синът на Боуи в началото на годината.

Въпреки скандала, “Stardust” вече е готов и тепърва ще чуем отзиви за него. “Исках да направя филм за това как някой се превръща в творец, какво го вдъхновява за своето изкуство. Този някой е Дейвид Бауи, звездата с много лица. Дори в смъртта си, той не изглеждаше като обикновено човешко същество”, казва режисьорът на проекта Габриел Рандж.

В ролята на Бауи се превъплъщава Джони Флин, който гледахме наскоро като г-н Найтли в “Ема”. Сега британският актьор и певец е написал няколко песни за филма Stardust” и сам ги изпълнява. Самият той признава, че е бил шокиран от факта, че ще трябва да изиграе подобна роля без да пее нито една измежду “Imagine”, “Little Wonder”, “Blackstar” или “Drive-In Saturday”. В лентата партньори на Флин са Джена Малоун и Марк Марън.

Сценарият е базиран върху първото пътуване на младият Боуи до Ню Йорк през 1971 г., за да изнесе няколко концерта. Това турне го вдъхновява да създаде един от най-известните си сценични образи - Зиги Стардъст/Ziggy Stardust през 1972 година.

“Stardust” трябваше да има своята световна премиера на фестивала Трайбека, но след отлагането му заради пандемията, сега премиерата на лентата се очаква да е на 28 ноември, макар все още да не е ясно дали ще стигне до българската аудитория.

Да напомним, че Дейвид Боуи почина от рак на черния дроб през януари 2016 г., два дни, след като беше издаден последният му албум “Blackstar”.

Коментари

Задължително поле