Русенец спечели 4 милиона и половина от тотото с фиш за 6.75 лв.

Турция обяви, че няма да позволи “едностранни” проучвания за газ край Кипър

Сливен чака 19 млн. лева за новата си пречиствателна станция Най-модерното съоръжение от години брадясва от храсталаци и треви

Вилна зона край бивши уранови мини вече ще ползва питейна вода Водните сдружения трябва да имат договори с „В и К”

Вежди посвети на Снежа завръщане в изкуството Изложба скулптура и рисунка в столичната галерия на „Сан Стефано“ 22

Николина Ангелкова се срещна с Андрю Форбс, законодателен директор към Сената на САЩ

Общинската управа на Свищов настоява за бюджетна субсидия на Стопанската академия Общинарите обявиха подкрепата за висшето учебно заведение в декларация

Нов силен трус е усетен в Пловдивско

3 години уседналост за вход в училищата в София Промени при записването е забавачка на децата с хронични заболявания

Пра-правнукът на смелия журналист Макгахан хареса Велико Търново за бъдещ дом

Собственикът на “Енерго про” за продажбата на ЧЕЗ в България: Повече от 20 години съм работил в Източна Европа, никога не съм срещал нещо такова

Хайтови продължават войната за Левски

Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Честванията по повод 26 години от обявяването на НП „Рила“ за защитена територия продължават

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

Измамите с храни ще дискутират на изложение “Фудтех” в Пловдив

Здравословни продукти, запазили чара на своя регион, ще бъдат показани в Града на виното и деликатесите в палата 11 на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари.

Измамите с храни и тяхното влияние върху здравето на потребителите ще са във фокуса на дискусионен клуб, който ще се проведе в рамките на изложението “Фудтех 2017” в Международния панаир в Пловдив. На 22 февруари в присъствието на омбудсмана Мая Манолова представители на 8 организации ще обсъждат как да се противопоставят на имитиращите продукти и заблуждаващите етикети. Ще се дебатират производството на опасни храни, злоупотребата с информация и последствията от нея, защитата на потребителите и ограничаването на сивия сектор.

Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Съюзът по хранителна промишленост, Асоциацията на млекопреработвателите, Асоциацията на месопреработвателите съвместно с Българската агенция по безопасност на храните, Федерацията на потребителите, Националния център по опазване на общественото здраве и Българското дружество по хранене и диететика ще обединят сили, за да дадат отпор на престъпната дейност, застрашаваща здравето на стотици хиляди българи.

На 22 февруари в Международния панаир в Пловдив ще се проведе и конференцията “Бъдеще за местните храни”, придружена от изложение на занаятчийски изделия със специално географско означение.

Евродепутатът Момчил Неков ще представи географските означения като възможност за развитие на бизнес, а техният принос за защита на българския вкус е сред основните теми. Ще бъдат обсъдени европейските механизми за подкрепа на микрокомпании, инструменти за финансиране и успешни практики. На 24 февруари ще се проведе международна конференция “Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето”, която ще събере изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете