Изпразват цистерна с 10 кубика газ на бензиностанцията на OMV на „Цариградско шосе“

В Хитрино вече възраждат улици и обществени сгради Делото срещу двамата машинисти е в ход

Пожарникар катастрофира в Търговищко, тежко ранена е руска гражданка

Директор на училище отстранен, 62% от учениците му не били в час

„Левски“ се закани на „Лудогорец“

Президентът към олимпийските отбори по природни науки: Надеждата за България е в огромния потенциал на младите хора

29-годишна и баща й пострадаха при катастрофа

Разходите за ток на „В и К“ скочиха с 10-15 на сто месечно

Неизправност или липса на вода може да е причина за взрива на бойлер в Шумен Засегната е и съседната къща

Белодробна болест е най-вероятната причина за смъртта на 13-годишната ученичка във Враца

Бизнесът настоява за разваляне на договорите с американските централи

5 години затвор и глоба от 5 000 лева за изнудвач от Горна Митрополия

45 души от Варненско се разболяха от туберкулоза за година

ГЕРБ предложи до 2 години или глоба от 2 до 5 хил. лв. за изгаряне на отпадъци

Софи Маринова се забули (СНИМКА)

Измамите с храни ще дискутират на изложение „Фудтех“ в Пловдив

Измамите с храни и тяхното влияние върху здравето на потребителите ще са във фокуса на дискусионен клуб, който ще се проведе в рамките на изложението „Фудтех 2017“ в Международния панаир в Пловдив. На 22 февруари в присъствието на омбудсмана Мая Манолова представители на 8 организации ще обсъждат как да се противопоставят на имитиращите продукти и заблуждаващите етикети. Ще се дебатират производството на опасни храни, злоупотребата с информация и последствията от нея, защитата на потребителите и ограничаването на сивия сектор.

Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Съюзът по хранителна промишленост, Асоциацията на млекопреработвателите, Асоциацията на месопреработвателите съвместно с Българската агенция по безопасност на храните, Федерацията на потребителите, Националния център по опазване на общественото здраве и Българското дружество по хранене и диететика ще обединят сили, за да дадат отпор на престъпната дейност, застрашаваща здравето на стотици хиляди българи.

На 22 февруари в Международния панаир в Пловдив ще се проведе и конференцията „Бъдеще за местните храни“, придружена от изложение на занаятчийски изделия със специално географско означение.

Евродепутатът Момчил Неков ще представи географските означения като възможност за развитие на бизнес, а техният принос за защита на българския вкус е сред основните теми. Ще бъдат обсъдени европейските механизми за подкрепа на микрокомпании, инструменти за финансиране и успешни практики. На 24 февруари ще се проведе международна конференция „Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето“, която ще събере изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.