Пловдив посреща водещи учени по тумори на таз и рамо от Италия и България

Община и КАТ взеха крути мерки след смърт на студентка на кръстовище в Благоевград

93-годишна загина при пожар в Търговище 9 станаха жертвите на огъня в областта тази година

ВТУ ще си сътрудничи с Института за публична политика

55% увеличение на продажбите на нови коли в България

Коледен базар в Монтана помага на 4 годишно момче да проходи

Благодарение на Марешки Народното събрание отхвърли ветото на президента върху мораториума за нови лекарства

Live След като от БСП прочетоха писмо на онкоболна Цветанов: Трябва ли Рашидов и Фандъкова също да разкажат след Стефан Данаилов Ламбо: Другарю Цветанов, не съм употребен. Вежди: Не си играйте с болестите

Израел затвори граничните пунктове с Ивицата Газа

След публикация на "Труд" ГЕРБ отрича кабинетът да е развързал кесията

Васко Кръпката забавлява децата на Благоевград с „Приказка за блуса и рокендрола“

Салма Хайек обвини Харви Уайнстийн в сексуален тормоз

Спипаха на свобода горнооряховчанин с влязла в сила присъда

Над 6700 рохинги са били убити за един месец след избухналото насилие в Мианмар

Къщичка за книги радва болни деца

Измамите с храни ще дискутират на изложение “Фудтех” в Пловдив

Здравословни продукти, запазили чара на своя регион, ще бъдат показани в Града на виното и деликатесите в палата 11 на Международен панаир Пловдив от 22 до 26 февруари.

Измамите с храни и тяхното влияние върху здравето на потребителите ще са във фокуса на дискусионен клуб, който ще се проведе в рамките на изложението “Фудтех 2017” в Международния панаир в Пловдив. На 22 февруари в присъствието на омбудсмана Мая Манолова представители на 8 организации ще обсъждат как да се противопоставят на имитиращите продукти и заблуждаващите етикети. Ще се дебатират производството на опасни храни, злоупотребата с информация и последствията от нея, защитата на потребителите и ограничаването на сивия сектор.

Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Съюзът по хранителна промишленост, Асоциацията на млекопреработвателите, Асоциацията на месопреработвателите съвместно с Българската агенция по безопасност на храните, Федерацията на потребителите, Националния център по опазване на общественото здраве и Българското дружество по хранене и диететика ще обединят сили, за да дадат отпор на престъпната дейност, застрашаваща здравето на стотици хиляди българи.

На 22 февруари в Международния панаир в Пловдив ще се проведе и конференцията “Бъдеще за местните храни”, придружена от изложение на занаятчийски изделия със специално географско означение.

Евродепутатът Момчил Неков ще представи географските означения като възможност за развитие на бизнес, а техният принос за защита на българския вкус е сред основните теми. Ще бъдат обсъдени европейските механизми за подкрепа на микрокомпании, инструменти за финансиране и успешни практики. На 24 февруари ще се проведе международна конференция “Храните, природните ресурси и териториалните предизвикателства на бъдещето”, която ще събере изследователски и неправителствени организации, представители на държавни институции, фирми и университети.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.