Изправят на съд мъж прострелял шофьор заради засечка на пътя

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 59-годишен мъж, прострелял с пистолет шофьор на камион.

Обвинението срещу Кирил К. е за това, че на  12 октомври 2014 г. в Свищов, чрез използване на огнестрелно оръжие - пистолет „Глок“, модел 19 SET, калибър 9x19мм и произвеждане на изстрел, направил опит умишлено да умъртви Марин Д. /53 години/, като го прострелял в гръдната кухина.

Обвиняемият не е осъждан. В злополучния ден преди обяд Кирил К.  и съпругата му пътували с автомобил към гр. Свищов. Обвиняемият носел със себе си законно притежаван пистолет, поставен в мъжка ръчна чантичка. По същото време пострадалият с товарен автомобил „Татра“ отишъл до двора на магазин ЦБА, след което потеглил обратно. За да се включи в движението по пътя за Свищов, трябвало да направи завой на дясно от пресечка, намираща се на пътя между Свищов и село Вардим. Преди да извърши маневрата, пострадалият се огледал и видял приближаващия се от лявата му страна лек автомобил, който бил управляван от обвиняемия, но преценил, че е далече, направил десен завой и се включил в движението.

Лекият автомобил, управляван от обвиняемия, изпреварил камиона и спрял рязко пред него. Кирил К. излязъл от автомобила си, извадил пистолета си, поставил пълнителя, тръгнал към камиона като ръкомахал и викал, че ще застреля и убие водача.

След това се качил на степенката под вратата на водача на камиона, насочил пистолета и произвел изстрел в областта на гърдите на шофьора. След изстрела обвиняемият извадил пълнителя и заедно с оръжието ги хвърлил на земята, обадил се на тел.112 и съобщил че е прострелял човек.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони