Кристалина Георгиева: Икономическият ръст на Китай ще бъде по-малък от очакваното

Марсилия до дъно

Караянчева за прекратения Луковмарш: Антисемитизмът, расизмът и ксенофобията нямат място в обществото ни

Черногорец издигна 6-тонен пилон с най-голямото българско знаме в София

Владислав Горанов: Ако погледнем числата, държавата се развива изключително успешно

Японските власти пуснали 23-ма пътници от „Даймънд принсес“, без да ги проверят за коронавирус

Външно министерство: Провеждането на Луковмарш бе предотвратено благодарение усилията на българските власти

Шефът на „Райънеър“ иска по-щателни проверки на мъжете мюсюлмани по летищата

Франция започна закриването на най-старата си АЕЦ

Луковмарш не се проведе

Коронавирус и в Обединените арабски емирства

Военнослужещи унищожиха невзривени боеприпаси, открити край Чепинци

Подновяват „Луцифер” за шести сезон

11 задържани при спецоперация в Бургаско

Сърбия потвърди първата доставка на руския ЗРК „Панцир С1“

Изправят на съд непълнолетен, удавил братовчед си в Дунав Трагедията се разигра през август миналата година край Свищов

Снимка: Архив

Изправят на съд непълнолетен за убийство на друго момче. Делото срещу 16-годишният Владислав В. е насрочено за 27 февруари в Окръжния съд във Велико Търново. Срещу ученикът е внесен обвинителен акт от Окръжната прокуратура в старата столица за това, че на 21 август миналата година в река Дунав, в участъка й в землището на Свищов, умишлено умъртвил Антим Ф. /на 17 години/.

Обвиняемият е ученик в крайдунавския град. Проявявал агресивно поведение към по-малки деца и е регистриран в Детска педагогическа стая в РУ Свищов за извършени системни противообществени прояви на територията на учебното заведение.

В трагичния ден около обяд обвиняемият, заедно с двама негови приятели и Антим Ф., който му е братовчед отишли на брега на Дунав и влезли във водата да се къпят. Антим не умеел да плува и не смеел да пристъпи навътре в реката. Обвиняемият забелязал това, извикал едното момче и го накарал да хване Антим за едната ръка, за да се пошегуват с него, като го завлекат в дълбокото.

Двамата започнали да го влачат навътре, въпреки протестите, несъгласието и опитите на момчето да се измъкне. Когато водата стигнала до врата на момчето, Владислав В. продължил сам да го влачи и бута откъм гърба още десетина метра навътре. Там обвиняемият натиснал няколко пъти надолу главата на А.Ф., като от това той се нагълтал с вода. Антим викал за помощ и се опитвал да се задържи над повърхността на водата, но обвиняемият се отдалечил и излязъл на брега.

Едното от момчетата, като видяло, че Антим се дави, направил опит да го спаси, но не успял. Тримата излезели от реката, като наблюдавали как тялото на Антим потънало. Обвиняемият хвърлил дрехите на пострадалия, на тридесетина метра от мястото, където станало убийството. След това предупредил останалите да не казват на никого за станалото.

На 22 август Антим бил обявен за общодържавно издирване. В хода на издирвателните мероприятия, извършителят и момчетата не споделили нищо за станалото пред полицейските служители. На следващия ден обаче близост до с. Вардим трупът на удавеното момче бил открит от рибар. Тогава десетокласникът си признал пред криминалистите за стореното.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.