Израелският министър на националната сигурност: Обсъжданото споразумение ще донесе катастрофа

Министърът на националната сигурност Итамар Бен Гвир критикува потенциалната сделка, според която заложници, държани от „Хамас’ в Газа, ще бъдат разменени за палестински затворници, държани в израелски затвори, и предупреди, че всяка подобна сделка ще завърши с „катастрофа“, съобщава Times Of Israel.

„Много съм притеснен, защото сега говорят за някаква сделка“, каза Бен Гвир. „Разтревожен съм, защото отново сме разделени и отново не ни се казва истината. И за пореден път ни избутват встрани. Слуховете са, че държавата Израел отново ще направи много, много голяма грешка в стила на сделката Шалит.”

 „Спомняте си, че освободихме Гилад Шалит, пуснахме Яхя Синвар и приятелите му и сами си навлякохме тези проблеми“, добави още Бен Гвир.

Сред освободените в сделката бяха видни членове на „Хамас” - Хусам Бадран, който сега служи като говорител на терористичната група в Катар, и Яхя Синвар, който ръководи „Хамас” в Ивицата Газа. Смята се, че Синвар е основен организатор на атаката от 7 октомври в Южен Израел, при която бяха убити най-малко 1200 души и около 240 бяха отвлечени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток