Израелски експерти обучиха студенти и държавни служители по киберсигурност

Водещи експерти от Израел проведоха обучение по киберсигурност на студенти от Военна академия "Г.С. Раковски", ВСУ "Черноризец Храбър" и служители на Министерството на труда и социалната политика и Националния осигурителен институт.

Двудневният майсторски клас "Cybersecurity Framework Practitioner Training for Professionals" бе организиран от Черноморска академия за сигурност, създадена от ВСУ и световни специалисти в тази област. Лектори на майсторския клас бяха д-р Моти Цвилинг, д-р Амит Двир и Ахиад Алтер от Ariel Cyber Innovation Center на университета Ариел, съобщиха от университета. Оттам допълниха, че чрез видеовръзка в продължение на час и половина участниците са водили дискусия и с високопоставен служител на "Национална израелска агенция по кибeрсигурност" към кабинета на премиера на Израел.

"В рамките на тези дни за пореден път демонстрирахме принципно ново ниво и подход за България в обучението по киберсигурност, съответстващо на световните стандарти, за да могат бъдещите специалисти да отговарят на съвременните предизвикателства в тази област - в аспекта на националната сигурност", коментира Генералният секретар на Черноморска академия за сигурност Владимир Бронфенбренер.

Коментари

Задължително поле