Израел отрича да е давал ултиматум за евакуация на болницата "Ал Шифа"

Израелската армия отрече да е давала ултиматум за евакуация на болницата "Ал Шифа". По-рано се появиха съобщения, че Израел е дал един час на всички в комплекса да го напуснат.

Противоречиви съобщения за съдбата на болница "Ал Шифа" в Газа. АФП предава, че тече евакуация, но около 450 пациенти остават в сградата.

Израелските сили категорично отрекоха да са давали ултиматум за напускане на комплекса, но уточниха, че са приели искане на директора на болницата да осигурят безопасен маршрут за евакуация на всички желаещи. Смята се, че в "Ал Шифа" са около 2300 души - пациенти, медицински персонал и разселени хора.

Междувременно ранени палестинци, включително деца, бяха транспортирани от ивицата Газа в Абу Даби в рамките на хуманитарна мисия, организирана от ОАЕ.

"Това са пациенти, които могат да издържат 4-часово пътуване. Имаме деца с изгаряния, рани и проблеми с гръбначния стълб", заяви Мариам ал Нуами, ръководител на евакуационния екип.

Контролираните от Хамас власти в ивицата Газа междувременно съобщиха за шестима убити при израелски въздушен удар по къща в град Дейр ал Балах, в централната част на палестинската територия.

По-рано палестинската официална новинарска агенция УАФА предаде за 26 загинали, предимно деца, при израелска бомбардировка в Хан Юнис. Тези данни не са проверени по независим път.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток