Изтеглете безплатното приложение "Европейски път - Варна"

Кметът Иван Портних:

Честит празник на всички варненци!

Желая им от сърце здраве, успехи, много енергия и сбъдване на мечтите. Що се отнася до промяната на града - нека оценката бъде на хората тук. Варненци са будни и взискателни, с широк кръгозор и мислене с перспектива. Вярвам, че развитието на нашия град е споделена отговорност и заедно ще продължим да работим за това - Варна да става все по-привлекателен град за живот, за професионално реализиране.

 

 

Уважаеми варненци и гости на града,

Честито Успение Богородично, Честит 15 август - Ден на Варна!

В деня, в който почитаме Голяма Богородица - покровителка на майчинството и на семейното огнище, пожелавам здраве и благоденствие на всички. Да има мир, топлина и разбирателство в домовете ни! Да се радва градът ни на повече деца и щастливи родители!

Нека вярата в Божията майка ни обединява и вдъхновява да бъдем по-силни и да отстояваме християнските ценности, върху които да градим бъдещето на нашия общ дом - европейска Варна. Нека я пазим, обичаме и зареждаме с положителна енергия.

В този ден благодаря на всички, които с делата си допринасят за успеха на града ни и въпреки трудностите вярват, че заедно можем да постигнем повече.

Честит и светъл празник! Да са живи и здрави всички именици!

Тодор Балабанов

Председател на Общински съвет - Варна

 

Три концерта и лазерно шоу за празника

Три концерта на култови локации във Варна, заря и лазерно шоу ще зарадват жителите и гостите на града на 15 август. В 20,30 ч централният площад “Независимост” ще се превърне в сцена на открито, на която ще се изявят солистите и оркестърът на Държавната опера с диригент Кръстин Настев.

Половин час преди това в Летния театър зрителите ще се насладят на изпълненията на ансамбъл “Варна”, камерния ансамбъл “Св. Йоан Кукузел - Ангелогласния”, квартет “Светоглас”, Донко Марков и група “Вакали”. Преди концерта е предвидена церемония по връчване на почетни звания и отличия, които общината по традиция дава в Деня на Варна. В 20 ч започва и големият празничен концерт в свободната зона на пристанището до Морска гара.

Водещи ще са Дамян Попов и Мария Накова - Миа. В продължение на пет часа публиката ще забавляват хип-хоп формацията Connection Crew, победителят от “Гласът на България” Атанас Кателиев и финалистите Кирил Хаджиев - Тино и Христиан Ненов, Славин Славчев и група “Julian’s Laughter”, Ицо Хазарта, 4Magic, Ева Пармакова, италианският DJ Fabrizio Parisi и TITA. Кулминацията на вечерта ще бъде участието на гръцката звезда Claydee.

Точно в 23 ч в небето над Варна ще грейне празнична заря, последвана от ефектно лазерно шоу. Богата програма е предвидила общината и за децата. На сцена Раковина сутринта започва интерактивният спектакъл “Балон като Слон!” с участието на Коле Китанов.

След него най-малките ще могат да си направят сами кукла в ателие на открито под ръководството на Мария Банова и Арт Ленд, а привечер за децата там ще пее Богдан Томов. За малките изследователи в следобедните часове до Аквариума са предвидени интересни образователни игри за водния свят.

Безплатното приложение "Европейски път - Варна" в удобен за четене формат можете да изтеглите от ТУК.

Коментари

Задължително поле