Изтича времето на Дерменджиев

Времето на Георги Дерменджиев като национален селекционер изтича. Изглежда абсурдно треньорът да продължи да води България след 0:0 и изпадането ни в трета урна в Лигата на нациите. След края на мача Дерменджиев учудващо отговори на въпрос за бъдещето си с… думи, че работи за футбола и с правилните решения той ще се подобри.
Думата взе и министър Красен Кралев. „Не мога да бъда доволен от Дерменджиев – коментира първият в спорта пред БТВ. – Селекцията му е спорна. Разбиранията му се разминават с тези на футболната общественост. Ако се махнат мениджърските интереси, съм сигурен, че няма да има проблем да се класираме. Това не е реалното състояние на националния отбор.“
Няма насрочен изпълком на БФС, който да реши бъдещето на Дерменджиев. Но и преди март България няма да има мачове, което дава повод на управляващите да „тупкат топката“ по още един въпрос след отлагането на конгреса.
България се нуждаеше от победа в Дъблин, за да остане във втора урна на Лигата на нациите. При новия си треньор Стивън Кени ирландците нямат победа вече осем мача. А не са вкарвали гол от 11 часа.
Победител в групата ни е Уелс, който срази Финландия с 3:1. „Драконите“ имат шанс при плейофите да се класират за световно първенство за първи път от 1958 година насам. А в следващото издание на Лигата на нациите ще са сред най-добрите в Европа.

Коментари

Задължително поле