Изтича срокът за подаване на оферти за изработване на сайта за Българското европредседателство

Днес изтича срокът за подаване на оферти за изработването и поддръжката на интернет сайта за Българското председателство на Съвета на ЕС, а постъпилите предложения ще бъдат отворени в петък. Сумата, разписана в обществената поръчка, е 70 000 лева без ДДС. Очаква се официалният интернет портал на Българското европредседателство да бъде пуснат на 1 декември, предаде БНР.

Сайтът на председателството ще е на четири езика - български, английски, френски и немски и ще бъде съобразен с нуждите на хората с увреждания. Той ще бъде основният източник на информация, свързана с председателството. На него ще бъде разположен календар с подробностите за всички събития. Порталът ще осъществява връзката с акредитационната система, през която ще се регистрират и журналистите. Той ще дава възможност да се гледат пряко или на запис откритите дебати чрез лайк стриминг.

Достъпът до него ще бъде свободен, както и до всички публикувани статии, документи, прессъобщения, снимки и видеозаписи. Към портала ще бъде разработено и мобилно приложение.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България