Труден ден за Овните, неочаквани събития за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 2 април 2020 да почерпят

Връзката между възрастта и коронавируса (ИНФОГРАФИКА)

Костадинов подписа със „Стабек“

Неспасяемият българин или паметник на българското спасение Какъв да бъде мемориалът, от който всички у нас ще са доволни

Карантина за Великден и Гергьовден Вижте мненията на икономисти, медици, работодатели и интелектуалци за намеренията на властта

Смъртните случаи от коронавируса в Европа надхвърлиха 30 000

Националният оперативен щаб: Дай Боже БЦЖ да помага (обзор)

Разединението гони вируса! Чесънът не помага, но поне държи останалите на разстояние

Държавният секретар на САЩ в разговор с Борисов: България ще е сред първите страни, с които ще бъде споделена ваксина срещу коронавируса

Чиновническо недоглеждане спря проекти за милиони Параграф 22 в Закона за извънредното положение заплашва да изпрати хиляди в бюрата по труда

Творчески съюзи искат повече пари за култура

САЩ очакват до 240 000 жертви Тръмп предупреди за “две много болезнени седмици”

Обвиниха осем от кръвната мафия Заради пандемията цигани искали 500 лева за половин литър

По-малък данък печалба при инвестиция във ферма

Източна Европа e магнит за азиатските капитали Предпочитат имоти с дългосрочни договори

Основни градове в Източна Европа като Варшава, Будапеща и Прага се превръщат в сериозна конкуренция на градовете в Западна Европа.

От 2013 г. насам регионът е привлякъл 7,7 млрд. евро

Източна Европа се превръща в магнит за азиатските имотни инвеститори. Все повече чуждестранни инвеститори осъзнават, че Полша, Чехия и Унгария предлагат значителна възвръщаемост на инвестициите, пише сингапурското издание Straits Times. Столицата на Полша Варшава преминава през фундаментална промяна с небостъргачи, офис кули и нови хотели. Шумът от новостроящи се сгради е навсякъде. Същата е ситуацията и в София.

Новото очарование на Централна и Източна Европа не е останало незабелязано дори в далечна Азия. Публикуван неотдавна доклад посочва, че азиатски капитали на стойност около 7,7 млрд. евро (11,6 млрд. долара) са инвестирани в Източна Европа от 2013 г. насам. Това е само с един милиард евро по-малко спрямо инвестираните от Германия капитали в тази част на Стария континент.

„Основни градове в Източна Европа като Варшава, Будапеща и Прага постигат силен растеж и се превръщат в сериозна конкуренция на градовете в Западна Европа“ казва Хион Сук Ян, главен изпълнителен директор на южнокорейската компания JR AMC.

„Като най-голямата компания за строителство на офиси в Европа през последните няколко години наблюдаваме с голям интерес притока на инвеститори от Азия. Те търсят основни бизнес имоти с дългосрочни договори за наем и силни наематели“, казва Адриан Каржевич, ръководител на подразделението за бизнес имоти в Централна и Източна Европа на шведскатя компания Skanska.

Много компании от Южна Корея, Сингапур и Китай създадоха невероятно богатство в Азия. Сега инвестират част от тези капитали в Източна Европа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.