Икономическият университет преизпълни държавната поръчка за прием

Най-старото висше търговско училище у нас прие 99-ти випуск първокурсници

1600 първокурсници прекрачиха прага на най-старото висше търговско училище у нас - Икономическият университет във Варна, който догодина ще чества 100-годишен юбилей. Записаните са с 15% повече от държавната поръчка за прием, съобщи ректорът на ИУ-Варна проф. Пламен Илиев.

В приветствие към студентите той ги поздрави с избора им и им пожела: "През годините ще имате възможност да откриете, че обучението във висшето училище е период на изпитания, в който ще тествате желанието да постигнете мечтите си. Пътят ви в професионален план, вашата кариера, ще зависят от вашата смелост. Смелост да кажете на глас какво очаквате от нас, да защитите идеята си, да спорите с вашите преподаватели. Бъдете смели и отстоявайте своята позиция!" Най-голяма конкуренция и тази година е имало за специалностите "Туризъм", "Финанси", "Мениджмънт" и "Маркетинг".

Сериозен интерес е отчетен и към новите бакалавърски специалности "Дигитални медии и ПР" и "Мобилни и уеб технологии", в които са записани общо над 100 студенти. 12 от първокурсниците в ИУ-Варна са приети с максимален бал, стана ясно при откриването на новата академична година. Успех на студентите и преподавателите пожелаха кметът на Варна Иван Портних и областният управител Стоян Пасев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони