Илиана Раева за треньорката от Бургас: Допуснала е грешка в работата си, но детето и родителите я защиха

Председателят на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева излезе с официална позиция относно случилото се в зала в Бургас, в която треньорка хваща за ушите своя възпитаничка.

Ето какво написа Раева на официалния си фейсбук профил:

Като председател на БФХГ, бивш треньор и бивш състезател, нееднократно съм заявявала своята позиция за това каква трябва да е методиката на работа със състезателките. Треньорите са подложени на всекидневен тежък труд, така, както и техните състезателки, но това не е причина да бъдат загърбени педагогическите умения и да се даде воля на емоциите и страстите. Треньорът трябва да бъде и добър психолог, и добър педагог, освен добър треньор.

Елена Симеонова е треньор отдаден изключително на любимия си спорт, но е допуснала сериозна грешка в работата си. Имах възможност да разговарям с нея, с майката и състезателката. Родителите на състезателката са присъствали на въпросната тренировка и пред медиите днес са защитили треньорката Елена Симеонова. Майката, с която успях да разговарям, спокойно ми обясни, че дъщеря й обича безкрайно треньорката си и не може да живее без тренировките. Състезателката ми каза усмихната, че журналистите са я разпитвали и че много обича треньорката си.

Надявам се медиите, които са направили интервютата със семейството, както и медията направила въпросния клип, предизвикал основателно възмущение, да ги направят достояние до широката общественост, за да могат хората да се запознаят с гледната точка и на семейството.

Коментари

Задължително поле