Илон Мъск - Женски татко

Дъщерите на най-богатия човек в света Илон Мъск вече са две, а не една. И не, не му се е родило девето дете. Единият от петимата му синове, 18-годишният Ксавие Александър Мъск, реши да промени името си в съответствие с новата си полова идентичност. Транссексуалната дъщеря на милиардера пожела да се казва Вивиан Джена Уилсън.

Илон Мъск дава поводи да се говори за него буквално всеки ден. Той използва системата си от сателити, за да помага на украинската армия във войната с Русия, уволнява служители, подписали критично писмо срещу него, иска да колонизира Марс, съдят го за измамническа схема в подкрепа на криптовалутата доуджкойн. Тази пролет притежателят на Tesla и SpaceX и съосновател на още много компании съобщи за намерението си да купи Twitter и да го превърне в “де факто градски площад”, където ще царува абсолютна свобода на словото.

Този път обаче в центъра на общественото внимание не е бизнесът, а личният му живот. Семейството на милиардера расте заедно с неговата бизнес империя. Първата си съпруга - Джъстин Уилсън, Мъск среща още като студент в Канада, в университета Куинс в Кингстън, Онтарио. Там Илон е пристигнал от родната си Претория, ЮАР, с намерение да получи канадско гражданство (майка му е от канадско-английски произход) и след това да емигрира в САЩ, което и прави.

С Джъстин се женят през 2000 г. и след две години им се ражда син Невада Александър, който умира на десетата седмица в съня си от синдрома на внезапната детска смърт - спиране на дишането при видимо здрави новородени. Тъй като синдромът се дължи на липсата на ген, отговорен за невроните, регулиращи дишането, Мъск и съпругата му не рискуват повече с естествено зачеване и прибягват до методите на асистираната репродукция. Така се раждат близнаците Ксавие и Грифин, а през 2006-а, отново чрез инвитро, Джъстин ражда тройка близнаци - Деймиън, Саксън и Кай.

През 2008 г. Мъск и съпругата му се развеждат, като споделят попечителството над петте момчета. Родителите успяват да държат децата извън полезрението на медиите, докато през 2018 г. става известно, че те получават образование в супер ексклузивно училище, създадено от баща им в щаб-квартирата на SpaceX в Калифорния. Там се разрешава учениците да пропускат предметите, които не им харесват, и да сглобяват огнехвъргачки например, или да се учат да побеждават “злия изкуствен интелект”.

Възможно е в тази либерална обстановка синът Ксавие да е решил да се превърне в трансджендър жена и да смени името си. Не е известно какви точно са взаимоотношенията в семейството, но младежът категорично казва, че не иска да има нищо общо с биологичния си баща и да бъде свързван с него по какъвто и да било начин. Мъск не е коментирал досега решението на новата си дъщеря.

След развода си с Джъстин бизнесменът сключва два брака с британската актриса Талула Райли - от 2010 до 2012 и от 2013 до 2016 г. От тази връзка той няма деца, както и от краткия си роман с актрисата Амбър Хърд (същата, чийто шумен развод с Джони Деп ни занимаваше доскоро).

От 2018 г. Илон Мъск започва да се среща с канадската певица Граймс. На 4 май 2020 г. той обявява, че му се е родил още един син, когото с Граймс наричат с непроизносимото име X ? A-Xii. X е “неизвестна променлива”, ? - елфически знак за любов и/или изкуствен интелект, а A-12 - американски разузнавателен самолет, летящ на голяма височина, предшественик на SR-17.

Вкъщи казват на момчето просто Х. Тъй като знакът ? и римското 12 не са част от английската азбука и по тази причина нарушават законите на щата Калифорния, родителите вероятно ще бъдат принудени да сменят името. Буря в социалните мрежи предизвика и изявлението на майката, че детето само ще избере своя пол.

 

Беше обсебен от работата си

Това беше мечтан начин на живот, привилегирован и сюрреалистичен. Но вихърът от блясък не може да прикрие нарастваща празнота в основата. Илон беше обсебен от работата си: когато беше у дома, умът му беше другаде. Копнех за дълбоки и задушевни разговори, за интимност и съпричастност.

Джъстин Уилсън, бивша съпруга

 

Реших да му подаря хубава вечер

Спомням си, че си помислих, че този човек вероятно не можеше да говори много с млади актриси и че изглеждаше доста нервен. Реших да бъда наистина мила с него и да му подаря хубава вечер. Не знаех, че той е говорил с много красиви момичета през живота си.

Талула Райли, два пъти бивша съпруга, за първата им среща

 

Четеше по две книги на ден

Не беше нещо обичайно за него да чете десет часа на ден. През уикенда се случваше да прочете по две книги на ден.

Кимбъл Мъск, брат

 

Мисията на живота му изглежда фантастична

Най-дръзкият предприемач на Силициевата долина: инженер, изобретател и индустриалец. Прагматикът и фантастът, който подготвя човечеството за колонизация на Марс. Мъск стои начело на един от най-големите подеми в историята на бизнеса. Той е единственият предприемач с достатъчно енергия, сила и въображение, който инвестира цялото си богатство в иновации от друго измерение и революционизира три индустрии едновременно - космическата, автомобилната и енергийната. Мисията на живота му изглежда фантастична, но ако Мъск успее да си купи достатъчно време, той ще предприеме най-голямото пътуване за спасение на човечеството.

Ашли Ванс, автор на биографична книга за Илон Мъск

Дъщерята Y е от сурогатна майка

Година след раждането на Х Илон Мъск и Граймс се разделят, но този март става известно, че през декември 2021 г. им се е родило още едно дете - момиченце. Наричат го Exa Dark Sider?l (Екса Дарк Сидириъл), накратко - Y. То се е появило на бял свят с помощта на сурогатна майка.

Граймс дава подробно интервю във “Венити феър”, в което описва връзката си с Мъск като “флуидна”. Няколко часа след публикуването на интервюто певицата съобщава в Туитър, че двамата пак са се разделили.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Силуети