Илон Мъск заплаши да напусне Калифорния

Илон Мъск заплаши да напусне Калифорния, където се намира единственият му завод за производство на електрически автомобили „Тесла“ в Съединените щати, тъй като местните власти му пречат да възобнови незабавно производството, поради пандемията.

“Честно казано това е последната капка вода, с която чашата преля. „Тесла“ незабавно ще премести централата си и бъдещите си проекти в Тексас, щата Невада. И ако трябва да запазим производствена дейност във Фремонт, това ще зависи от начина по който се отнасят към нас”, написа Мъск в туитър, съобщи БГНЕС.

Той подчерта опита на „Тесла“ в Китай, където заводът отвори отново след като епидемията Covid-19 бе поставена под контрол.

“Тесла знае много повече за това какво да прави, за да (възобнови производството) безопасно, благодарение на опита, натрупан в нашия завод в Китай, отколкото малък временно назначен държавен служител, който дори не е избран”, каза особнякът милиардер, който съвсем скоро стана баща.

Той също така заяви, че “незабавно” ще заведе съдебен иск към властите на окръг Аламеда, близо до Сан Франциско, където се намира завода, обвинявайки ги, че са ирационални и откъснати от реалността.

“Невежият здравен служител, който не е и избран, а временно назначен в окръг Аламеда противоречи на заповедите на губернатора, президента, на нашите конституционни права и на здравия разум!”, заяви бизнесменът.

Мъск вече попадна на първа страница на 1 май, като свали цената на „Тесла“ с над 10% на фондовия пазар, след като написа в туитър, че акциите са твърде скъпи.

В други свои изявления той нарече удължаването на извънредните мерки “фашистко” и “недемократично”.

Мъск не заблуждава. Още повече, че „Тесла“ успя да публикува – скромна – но изненадваща печалба от 16 милиона долара през първото тримесечие, 33% скок на доставките на автомобили и оборот с 32% до 5,99 милиарда долара.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лица