Има завишен интерес към Стопанската академия в Свищов след първо и второ класиране

Кандидат-студентският център в Стопанската академия „Димитър А. Ценов” в Свищов отчете завишен интерес от страна на новоприетите първокурсници за обучение в степен „бакалавър” на база броя на записаните след обявяване на първо и второ класиране. Над 85% от утвърдените места за държавна поръчка в редовна и в задочна форми са запълнени.

По-голямата част от първокурсниците, които вече получиха студентските си книжки, са кандидатствали и съответно са приети с оценка от държавен зрелостен изпит. Най-многобройни са новоприетите от областите Плевен, София-град, Велико Търново, Враца и Софийска. След първото класиране записаните студенти са 83% от държавния план-прием в задочна форма на обучение и 72% в редовна форма. Реализиран е и прием в платена форма, където предпочитанията са в по-голяма степен към задочно обучение.

След първо и второ класиране се отчита, че в най-висока степен са запълнени утвърдените  в държавна поръчка - редовно обучение места в специалностите „Икономика на търговията“, „Икономика на туризма“, „Аграрна икономика”, „Бизнес статистика и анализи“ (100% ), следвани от „Финанси“, „Индустриален бизнес и предприемачество”, „Публична администрация“, „Застраховане и социално дело”, „Стопанско управление“, „Счетоводство и контрол“, „Международни икономически отношения“, „Бизнес информатика“, „Стопански и финансов контрол“, „Управление на проекти“ и „Маркетинг“. Изцяло са попълнени местата в държавна поръчка – задочно обучение.

Резултатите от второто класиране са обявени на 17 юли 2017 г., като в него участваха неприетите на първо класиране и кандидат-студентите, подали документи в периода 10-15 юли. Срокът за записване е до 20 юли, включително.

За трето класиране, което ще бъде обявено на 21 юли, ще се борят кандидат-студентите, които не са приети до момента, и тези, които ще подадат документи до 20 юли. Резултатите от класирането за незаетите места (при наличие на такива) ще бъдат обявени на 26 юли.

Последните две изпитни сесии, които са планирани до края на кандидат-студентската кампания в Стопанска академия, ще бъдат на 22 юли и на 26 август.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Образование