Има недостиг на качествени апартаменти

Купувачите са готови да дадат по-висока цена за качествени имоти, които отговарят на изискванията им.

Търсенето е по-голямо от предлагането

Вдигането на доходите стимулира пазара

Характерно за варненския пазар на имоти е, че търсенето на качествени имоти продължава да изпреварва предлагането, разказаха брокери. На територията на морската столица има голямо  предлагане на двустайни и тристайни апартаменти, къщи, както и на имоти от по-висок ценови сегмент.

В повечето случаи купувачите търсят качествени имоти, които да запазят стойността на парите във времето и да им донесат печалба като поскъпнат, а освен това искат семейството им да се чувства добре в придобивания имот.

Същевременно малко хора могат да си позволят покупката на къщи във високия ценови сегмент от пазара. Затова най-често купувачите са ориентирани към апартаменти, намиращи се в сгради ново строителство, които се характеризират с високо качество на строителните материали и функционално разпределение на помещенията. За купувачите от изключително значение е и разстоянието на имота до морските вълни. По-скъпи са жилищата с гледка към морето.

Имотите, които отговарят на всички изисквания на купувачите, са по-малко от търсенето, което води до покачване на цените им. Хората са готови да дадат малко по-висока цена, ако апартаментът напълно отговаря на желанията им. С нарастването на доходите на хората, купувачите ще бъдат готови да дават все по-големи суми, за да придобият желания от тях имот, прогнозират брокери. Освен това, влизането на България е еврозоната ще бъде катализатор на пазара на недвижими имоти в цялата страна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти