Има нещо сбъркано в разхлабените мерки

Както и да го погледнем, разхлабването на мерките срещу COVID-19, което почна точно на 1 април, е извън всякаква логика. Особено на фона на това, което се случва в Западна Европа и в други страни.

Специалистите от НОЩ обаче са се превърнали в читатели на статистическа информация - колко са заразените, хоспитализираните, починалите... И какво ще стане в близките дни - да стигнем по 7000 заразени дневно. Както и, че сме на първо място по смъртност на Балканите. На общия фон се прокрадва оптимистичното заклинание на здравния министър - “Нещата ще се оправят в рамките на няколко седмици...”

На всички им стана ясно, че решенията за затягане или за отпускане на мерките, са сто процента политически, а не са продиктувани от доводите на медицинските експерти. Силното лоби на ресторантьори и собственици на най-различни търговски обекти, също поставя под съмнение вярата в професионалните качества на всичките ни доктори, професори, санитарни инспектори и ваксинационни корифеи. Както и на “белите престилки” на първа линия. Жал ни е за високоблагородната им мисия.

Да не забравяме - колкото и да се напъва и разтяга един ластик, все идва време да се скъса, умората на материала го предполага. Не бива да го позволяваме...

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари