Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Реанимират мярката 60/40 (обзор)

32 млн. евро налива Австрия в частни медии

Лекари в Турция тестваха успешно ваксина срещу COVID-19

Лъжат с хапчета за подобряване на зрението Искат 69 лева за хранителна добавка

Инвалидните карти за паркиране влизат в единен регистър като мярка срещу злоупотребите

Центърът за градска мобилност ще създаде Асоциация по паркиране в София. Една от функциите й е да събере на едно място всички регистри на издадените инвалидни карти за паркиране в страната. Така злоупотребите с превозни документи и използването им от трети лица в отсъствието на титуляра ще бъде ограничено.

Увеличава се броят на автомобилите в София, които паркират на инвалидни места с карти, издадени от други градове. Тяхната валидност обаче не може да бъде проверена от столичните контрольори, защото те нямат достъп до регистрите на службите в страната, съобщава БНТ.

„Големият проблем е ползването на тези карти от трети лица, ползване на фотокопия, включително и на фалшиви карти“, каза Румяна Милова, член на борда на директорите на Центъра за градска мобилност.

При установяване на нарушение картата ще се отнема и собственикът ѝ ще се лишава от преференцията до изтичането на валидността ѝ. Центърът за градска мобилност е издал 14 хиляди карти, които позволяват на хората с увреждания да паркират до 4 часа безплатно на около 900 места в платените зони. Предстои броят им да се увеличи с разширяването на зелената зона в район „Лозенец“ и „Средец“. Картите ще са едногодишни, тригодишни или пожизнени.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.