Съдят управителка на фирма, измамила петима с фиктивни продажби на видеокарти

Търсенето на жилища в София се премества на север и запад Разширяват новото строителство извън южните квартали

Над 1 тон продукти е първото дарение за общинската хранителна банка

Изправят на съд шофьор, причинил смърт на пешеходец Обвинителният акт срещу водача е внесен от Окръжната прокуратура във Велико Търново

Консулът ни в Хага събирал „такса“ коронавирус, уволниха го По 5 евро от българите, 10 - от чужди граждани

Мним доктор „ужилил“ старица с 1500 лева за лечение на брат и от коронавирус Апелативна прокуратура –Велико Търново взе на специален надзор делото за телефонната измама

Нови 43 досъдебни производства за нарушаване на карантината са под спецнадзора на Апелативната прокуратура в Търново Образуваните до момента дела са общо 91

За над 250 млн. лв. са почивките, резервирани през туроператори Повече от 200 000 души са засегнати от анулирани ваканции по време на извънредното положение

Депутатът от ГЕРБ Стефан Апостолов дари 200 предпазни шлема на Центъра за спешна медицинска помощ в Благоевград

Трима от Сливен нарушиха карантината, двама отиват на съд по бързото производство

Коронавирусът е убил 3800 души в Иран

Медицинският център на УМБАЛ Бургас осигури специалисти за оплаквания извън коронавируса

Установиха двама рекордьори по превишена скорост в Сливен

МВР издирва двама агресивни мъже във връзка с извършено престъпление

Путин пожела на Борис Джонсън бързо оздравяване

Инвестициите се стопиха с 405 млн. евро за година Все по-малко чужденци купуват имоти у нас

Преките чуждестранни инвестиции в България продължават да намаляват и за година се стопиха с 405.9 млн. евро, като към края на май достигат 119.8 млн. евро, показват данни на Българската народна банка.

За сравнение, през май 2016 г. сумата на чуждестранните инвестиции е възлизала на 525.7 млн. евро, сочат ревизираните данни на БНБ.

Най-големите нетни преки инвестиции в страната за периода януари – май 2017 г. са от Холандия (147.3 млн. евро) и Швейцария (101.3 млн. евро).

Нетните постъпления от инвестиции на чужденци в недвижими имоти са 2.3 млн. евро, при 28.3 млн. евро за януари – май 2016 г. По страни, най-голям дял в инвестициите в недвижими имоти имат Русия (0.8 млн. евро, 34.6% от общия размер за периода), Казахстан (0.4 млн. евро, 15.2% от общия размер за периода), Чехия (0.3 млн. евро, 11.6% от общия размер за периода) и Австрия (0.3 млн. евро, 11% от общия размер).

По предварителни данни, реинвестираната печалба възлиза на 202.2 млн. евро за януари – май 2017 г., при 294.9 млн. евро за януари – май 2016 г.

Преките инвестиции в чужбина за първите пет месеца на годината нарастват с 86.5 млн. евро, при увеличение с 22.1 млн. евро за януари – май 2016 г. През май 2017 г. те се понижават с 5.7 млн. евро, при нарастване с 19 млн. евро за май 2016 г., отчита още Българската народна банка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. та в какво инвестират холандците и швейцарците?

  2. Легенди се носят за рекета напарцала Борисов и айдуците му. Кой ще дойде, за да му искат минимум 2 милиона евро, за да бъде допуснат да обсъжда някаква инвестиция. А каква част от бизнеса трябва в последствие да хариже на парцала Борисов е друга тема.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.