Новият премиер на Полша се обяви против „Европа на различни скорости“

Рекс Тилърсън: Война със Северна Корея ще бъде провал за мен

Сирийската опозиция отново поиска оттеглянето на Башар Асад

Заместник-кметът Христина Шопова откри първата постановка за бебета в Благоевград

Конституционният съд даде ход на делото за оставката на Делян Добрев

В дни с мръсен въздух 4 лв. на час за паркиране в центъра на София (ОБЗОР) Столичната община предлага мерки срещу високите нива на фини прахови частици

Награждават най-активните в спорта пловдивски училища

За 18 месеца Хакери ужилили банки в Русия и САЩ с $10 млн.

Емил Димитров-Ревизоро: Хората, които внасят лекарствата, са същите, които ги изнасят

По искане на Комисията за незаконно придобито имущество 200 млн. лв. запор за активи на Иво Прокопиев (ОБЗОР) Над 150 млн лв. са от продажбата на “Каолин”

Кольо Цачев от Хитрино отиде в старчески дом

В годишните награди на министерството Банско е община №1 за планински туризъм

Министър Ангелкова: Можем да представим страната като едно бижу в туризма (ВИДЕО)

Проф. Георги Михайлов: БСП ще подкрепи ветото на президента в пленарна зала

Властта пак клекна пред зелените рекетьори (ОБЗОР) МОСВ изтегли точката за промяна на концесията на ски зона „Банско“

Инвестициите се стопиха с 405 млн. евро за година Все по-малко чужденци купуват имоти у нас

Преките чуждестранни инвестиции в България продължават да намаляват и за година се стопиха с 405.9 млн. евро, като към края на май достигат 119.8 млн. евро, показват данни на Българската народна банка.

За сравнение, през май 2016 г. сумата на чуждестранните инвестиции е възлизала на 525.7 млн. евро, сочат ревизираните данни на БНБ.

Най-големите нетни преки инвестиции в страната за периода януари – май 2017 г. са от Холандия (147.3 млн. евро) и Швейцария (101.3 млн. евро).

Нетните постъпления от инвестиции на чужденци в недвижими имоти са 2.3 млн. евро, при 28.3 млн. евро за януари – май 2016 г. По страни, най-голям дял в инвестициите в недвижими имоти имат Русия (0.8 млн. евро, 34.6% от общия размер за периода), Казахстан (0.4 млн. евро, 15.2% от общия размер за периода), Чехия (0.3 млн. евро, 11.6% от общия размер за периода) и Австрия (0.3 млн. евро, 11% от общия размер).

По предварителни данни, реинвестираната печалба възлиза на 202.2 млн. евро за януари – май 2017 г., при 294.9 млн. евро за януари – май 2016 г.

Преките инвестиции в чужбина за първите пет месеца на годината нарастват с 86.5 млн. евро, при увеличение с 22.1 млн. евро за януари – май 2016 г. През май 2017 г. те се понижават с 5.7 млн. евро, при нарастване с 19 млн. евро за май 2016 г., отчита още Българската народна банка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Легенди се носят за рекета напарцала Борисов и айдуците му. Кой ще дойде, за да му искат минимум 2 милиона евро, за да бъде допуснат да обсъжда някаква инвестиция. А каква част от бизнеса трябва в последствие да хариже на парцала Борисов е друга тема.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.