Социологическо проучване: Българското правителство излъчва стабилност

КНСБ: Над 3000 лв. трябват за нормален живот на едно семейство в София Издръжката на живота в България е 581 лева

Калоян Паргов и Христо Проданов ще проведат приемна за граждани

„Ислямска държава” пое отговорност за нападението в Дагестан

Спряха шофьор в София с 3.03 промила алкохол зад волана

Кметът на Благоевград положи венец пред бюст-паметника на Васил Левски

Виртуозът Найджъл Кенеди идва във Варна с “Бах среща Гершуин” За първи път правят специално озвучаване в ДКС за кристален звук

Във Варна ще обучават гимназисти по 7 нови професии Разкриват паралелки за бутикови модисти и съдебни служители

Започна срещата между Борисов и Орбан (СНИМКИ)

Сергей Лавров: ЕС разширява влиянието си с ултиматума „или сте с нас, или с Русия“

Пожар затвори временно ТЕЦ „Република” в Перник

ВСУ “Черноризец Храбър” ще приема студенти по професионални направления

Два автомобила изгоряха в Бургаско

Море от черно заля червения килим на наградите БАФТА

Айтозлия се задуши в пожар

Инвестициите се стопиха с 405 млн. евро за година Все по-малко чужденци купуват имоти у нас

Преките чуждестранни инвестиции в България продължават да намаляват и за година се стопиха с 405.9 млн. евро, като към края на май достигат 119.8 млн. евро, показват данни на Българската народна банка.

За сравнение, през май 2016 г. сумата на чуждестранните инвестиции е възлизала на 525.7 млн. евро, сочат ревизираните данни на БНБ.

Най-големите нетни преки инвестиции в страната за периода януари – май 2017 г. са от Холандия (147.3 млн. евро) и Швейцария (101.3 млн. евро).

Нетните постъпления от инвестиции на чужденци в недвижими имоти са 2.3 млн. евро, при 28.3 млн. евро за януари – май 2016 г. По страни, най-голям дял в инвестициите в недвижими имоти имат Русия (0.8 млн. евро, 34.6% от общия размер за периода), Казахстан (0.4 млн. евро, 15.2% от общия размер за периода), Чехия (0.3 млн. евро, 11.6% от общия размер за периода) и Австрия (0.3 млн. евро, 11% от общия размер).

По предварителни данни, реинвестираната печалба възлиза на 202.2 млн. евро за януари – май 2017 г., при 294.9 млн. евро за януари – май 2016 г.

Преките инвестиции в чужбина за първите пет месеца на годината нарастват с 86.5 млн. евро, при увеличение с 22.1 млн. евро за януари – май 2016 г. През май 2017 г. те се понижават с 5.7 млн. евро, при нарастване с 19 млн. евро за май 2016 г., отчита още Българската народна банка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Легенди се носят за рекета напарцала Борисов и айдуците му. Кой ще дойде, за да му искат минимум 2 милиона евро, за да бъде допуснат да обсъжда някаква инвестиция. А каква част от бизнеса трябва в последствие да хариже на парцала Борисов е друга тема.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.