Инж. Василев: Вероятно човешка грешка е причината за верижната катастрофа с трамваи

Кадър от БТВ

Човек загина при верижна катастрофа между четири трамвая в София вчера. Той е пресичал релсите. Вероятно става дума за човешка грешка на ватманката на последния трамвай, коментира пред БТВ инж. Иво Василев, зам.-директор на столичния електротранспорт, като поясни, че случаят се разследва.

По думите му всички по веригата, които е трябвало, са били предупредени за инцидента на първото превозно средство, а диспечерите нямат задължение да уведомяват всички трамваи по линията.

Според него трябва да има по-завишен контрoл на водачите, а самите ватмани трябва да следят много внимателно пътната обстановка.

Инцидентът стана на бул. "Искърско шосе" на разклона за летище "София". Трамвай аварира и спира на булевард "Искърско шосе". След него спират още два трамвая. Ватманът на последния, четвърти трамвай, не успява да натисне спирачката. Удря се в останалите три мотриси, така вероятно става верижния сблъсък.

Още 9 души са пострадали при тежкия инцидент. Някои от тях са настанени в болница. Три екипа на Спешната помощ оказват помощ на пострадалите при верижната катастрофа с четири трамвая.

Коментари

Задължително поле