Инж. Иван Досев, АПИ: Платното на магистрала „Струма” към София може да бъде пуснато най-рано след 2 седмици

Платното в посока София на магистрала „Струма” може да бъде пусната най-рано след 2 седмици. Това съобщи инж. Иван Досев, член на Управителния съвет на АПИ, по Нова ТВ.

По думите му ремонтът на другото платно ще продължи по-дълго време. „Областно пътно управление прави обходи. При проверката от април 2018 година не са установени нарушения”, коментира инж. Досев.

Той допълни, че пътната агенция има много добра комуникация с почти всички общини. В момента тече и обхождане на всички подобни съоръжения.

Директорът на РИОСВ – Перник Пламен Ангелов успокои, че въздухът в района е чист. По думите му задължение на общината е да не допуска депониране и съхранение на територии общинска собственост и общински пътища. „Тя е установила нерегламентирано замърсяване и е поискала съдействие от нас. През 2018 година ние сме направили акт и сме съставили наказателно постановление”, допълни Ангелов.

Направено е задължително предписание до 28 юли районът да бъде почистено. А през последните години собственикът на горелия склад е получил 9 акта на обща стойност около 20 000 лева.

Коментари

Задължително поле