Инж. Илиян Терзиев, КСБ: Излязохме на протест, за да защитим бранша, искаме правила за работа

Инж. Илиян Терзиев

Целта на протестите е да подредим бранша, да създадем правила за работа. Това каза председателят на УС на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев пред журналисти.

„Нашата цел на всичко, което правим – с колоната от машини, е да покажем, че сме все още тук, не сме отишли на Терминал 1. Към днешна дата мога да кажа, че подписите, които сме събирали в подкрепа на строителния бранш са около 60 000“, каза още той и допълни, че голяма част от работниците вече са в чужбина.

КСБ настоява още за незабавно спиране използването на бранша за политически цели, преустановяване необоснованите и неподкрепени с доказателства публични твърдения за корупция и злоупотреби в строителството. Според инж. Терзиев българските строителни фирми изграждат обекти и извършват ремонти с не по-лошо качество от европейските си колеги, а ако нарушения все пак бъдат установени – виновните да понесат своята отговорност.

Попитан коя е политическата партия, от която се чувстват ощетени, председателят каза: "Не е много добре да говорим с конкретика, но все пак БСП са хората, които ни атакуват".

„Всеки има право да проверява както намери за добре, но е добре, когато докажеш нещо и имаш факти, тогава да говориш, а не да го използваш предварително като политическа дъвка", допълни той.

Попитан за кои обекти говори, Терзиев отговори, че не визира ремонта на ул. "Граф Игнатиев". „Все още не е казано още нищо за ремонта на ул. "Граф Игнатиев". Трябва първо да го докажем и тогава да говорим. Ние не сме излезли за това да говорим за една или друга фирма, ние сме излезли да защитим бранша. Браншът е застрашен заради това, че постоянно ни дъвчат. Това не е добре. Кому е нужно това да говориш постоянно, че този е виновен или онзи е виновен. Аз говоря за всички обекти от строителния бранш и по точно за тези, които се работи с публични средства. Те са под прожекторите. Никой не гледа другите обекти, а те са не по-малко важни“, допълни Терзиев.

Коментари

Задължително поле