Работодателят на обвинения 20-годишен хакер: Не смятам, че е замесен в кибератаката срещу НАП Ситуацията се разви по изключително порочен начин, заяви адвокатът на Кристиян Бойков

Експерт по киберсигурност: Хакерските атаки тепърва ще стават по-сериозни

Съученик на задържания за кибератака срещу НАП: Мисля, че е набеден от някого

Топло и слънчево време днес

Майкрософт обяви, че е засякла над 740 опита за кибератаки през миналата година

Алпинистът Атанас Скатов покори деветия си осемхилядник

Спират движението в двете посоки на магистрала „Струма“ в района на с. Зелендол 

ВСС започва номинациите за избор на нов главен прокурор

Един загинал и 37 ранени при пожар в анимационно студио в Япония

Депутатите решават кога и при какви условия ще заработи ТОЛ системата

Детето, премазано от огромна гума, е стабилизирано след операция

Финансовите министри от Г-7 се обявиха за спешни действия срещу готвената от Фейсбук криптовалута

САЩ блокира участието на Турция в програмата за самолети F-35

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли 2019 да почерпят

Инж. Илиян Терзиев, КСБ: Излязохме на протест, за да защитим бранша, искаме правила за работа

Инж. Илиян Терзиев

Целта на протестите е да подредим бранша, да създадем правила за работа. Това каза председателят на УС на Камарата на строителите в България (КСБ) инж. Илиян Терзиев пред журналисти.

„Нашата цел на всичко, което правим – с колоната от машини, е да покажем, че сме все още тук, не сме отишли на Терминал 1. Към днешна дата мога да кажа, че подписите, които сме събирали в подкрепа на строителния бранш са около 60 000“, каза още той и допълни, че голяма част от работниците вече са в чужбина.

КСБ настоява още за незабавно спиране използването на бранша за политически цели, преустановяване необоснованите и неподкрепени с доказателства публични твърдения за корупция и злоупотреби в строителството. Според инж. Терзиев българските строителни фирми изграждат обекти и извършват ремонти с не по-лошо качество от европейските си колеги, а ако нарушения все пак бъдат установени – виновните да понесат своята отговорност.

Попитан коя е политическата партия, от която се чувстват ощетени, председателят каза: „Не е много добре да говорим с конкретика, но все пак БСП са хората, които ни атакуват“.

„Всеки има право да проверява както намери за добре, но е добре, когато докажеш нещо и имаш факти, тогава да говориш, а не да го използваш предварително като политическа дъвка“, допълни той.

Попитан за кои обекти говори, Терзиев отговори, че не визира ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. „Все още не е казано още нищо за ремонта на ул. „Граф Игнатиев“. Трябва първо да го докажем и тогава да говорим. Ние не сме излезли за това да говорим за една или друга фирма, ние сме излезли да защитим бранша. Браншът е застрашен заради това, че постоянно ни дъвчат. Това не е добре. Кому е нужно това да говориш постоянно, че този е виновен или онзи е виновен. Аз говоря за всички обекти от строителния бранш и по точно за тези, които се работи с публични средства. Те са под прожекторите. Никой не гледа другите обекти, а те са не по-малко важни“, допълни Терзиев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (6)

  1. Завалиите, някой ги убедил, че шопарите от свинефермата герб ще управляват вечно. Ще дойде друго управление и ще разкостят фирмите ви, ще бъдете в ролята на Баневи, Гергови, Стайкови, а тогава и да пискате ще е късно. Неутралитет е правилната ви политика, да не си слагате женския полов орган там където се мерят два мъжки.

  2. Защо сега изведнъж искате правила за работа? А досега как работехте, като вземахте поръчки за пътища и строяхте бетонните гета с апартаменти-кутийки? Идва, обаче, друг имотен балон и се оглеждате за европейските милиарди. Факт.

  3. Всъщност кой ви пречи да работите по правилата на ЗОП , ЗУТ и др закони? Ниско интелигентен и даже унизителен за истинските строители “ протест“. Защитавате ДЖИ ПИ ГЕПИ и си разпределяте бранша между т.н.големи. Подписите са на работниците на 4-5 фирми взети по задължение и ангажимент към Житенски. Да си разпределим – пардон подредим -бранша казва Илиян Терзиев. Така се разпредели вчера ж.п.търга Костенец Септември. Спечелила Румънска фирма в следствие за корупция комплект с българска пощенска кутия с 1 осигурен . Това явно не е дъното- багера дето ни го копаеше това дъно пропадна

  4. ГЕРБЕРАСТКИ СВИРКАДЖИЯ………………КАТО ВИ СВИРНЕ ВОЖДА И ЩЕ ДОКАРАТЕ И 5000 МАШИНИ, КУПЕНИ СЪС ОТКРАДНАТИ ОТ ГЕЙРОПАТА ПАРИ-РАЗДАДЕНИ ОТ МАФИЯТА ГРОППП САМО НА НАШИ ФИРМИ, А???

  5. Като искате правила !? – То когато направите нещо не го ремонтирайте след месец-два ! Поне да изкара 3 години ще е добре !

  6. Червените се оляха пак! Това е реакцията! Фирмите искат спокойствие! Тези ежедневни крясъци и обвинения са омръзнали и пречат не само на строителите! Не желаем да дойде правителство на омразата и разделението, каквото ни предлага БСП-то!

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.