Инсп. Петьо Петков, СДВР: Най-опасните наркотици са дизайнерските и "билката"

Кадър от БТВ

Най-опасните наркотици са дизайнерските и "билката", заяви инсп. Петьо Петков от сектор "Наркотици" при СДВР пред БТВ. Според него хероинът вече не е толкова популярен и се ползва основно в райони с нисък социален статус. Той коментира и филма "Доза щастие", който разказва реална история за наркозависимостта и поясни, че хора, били близо до подобни ситуации, биха го разбрали.

Цените на наркотиците не се повишават, дори на някои дроги намаляват, поясни инсп. Петков. Той обясни, че цените на дизайнерските дроги падат, както и на т. нар. "билка", която би трябвало да има ефекта на марихуаната, но дава много сериозни поведенчески и психически аномалии след време.

По думите му страната ни не може да се каже, че е привлекателна за пазара на кокаина, въпреки откритите в последно време огромни количества наркотичен бял прах у нас. Последно млад мъж беше заловен с 40 кг в колата си и 327 кг в апартамента си в "Студентски град". Петков обясни, че вероятно основно кокаинът идва по море у нас, защото сухопътните граници са доста по-сериозно следени и подлежат на голям контрол.

 

Коментари

Задължително поле