Теменужка Петкова: Енергийната система на страната е стабилна и подготвена за зимата

Тиквен фестивал излъчи рекордьорки Кмет отгледа тиква 1,68 м

Вицепрезидентът Йотова в Страсбург: Неделните училища са най-успешната политика зад граница

Мъж вряза колата си в група хора в Холандия, петима са ранени

Арест за двама мъже след бягство от проверка и повреда на патрулка в Пловдив

Пръскат в Разград срещу мушиците

Пиян без книжка блъснал кола и избягал

Американските сили са се изтеглили днес от най-голямата си база в Северна Сирия

Красен Кралев: Нямам намерение да ставам президент на БФС

„Изумруденият скрижал” на Хермес

Пуснаха над 200 творби да се продават благотворително онлайн

Трима души са пострадали при катастрофа в Шумен

Раул Албентоса, испанската звезда на ЦСКА, ексклузивно пред „Труд“ Ритал съм и Меси, и Суарес

Интерактивна карта ще следи за нередности във Велико Търново Платформата е част от концепцията "Умен град" и гражданите ще имат пряк достъп до нея

Глобите предвидени в Наредбата за опазване на обществения ред в община Велико Търново за шум са едва в размер на 200 лева и ефектът от тези санкции е нулев.

Интерактивна карта ще заработи през ноември във Велико Търново и на нея гражданите ще могат да посочват и да сигнализират за конкретни проблеми в града. Приложението и постъпващите сигнали ще може да се вижда от кмета и заместниците му, за да реагират своевремнно. Специално обособен отдел от специалисти ще обработва информацията.

Първоначалното събиране на данни- за дупки по улиците, неизвозен боклук или запушени шахти, ще става чрез камери, инсталирани в училищните автобуси, които следят и за безопасността при транспорт на ученици. По маршрута обаче уредите ще улавят нередностите, а снимките, които направят, ще бъдат изпращани на платформата. Постепенно с такива камери ще бъдат оборудвани такситата и колите от градския транспорт.

„Гражданите също ще могат директно да изпращат сигнали на сайта. На него или на изпратена жалба задължително ще има резолюция, към кой отдел в Общината са препратени. Ще бъде посочвано и името на служителя, който отговаря за тях. Всеки гражданин ще получава отговор до къде се е придвижил сигналът му и дали въпросът, който го вълнува, е в компетенцията на Общината“, обясни кметът на Велико Търново Даниел Панов.

Той пренесъл този опит от Израел. Интерактивната карта е част от концепцията „Умен град”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.