Чочев опериран, аут до края на сезона

Мачовете и спортът по телевизията днес, петък, 6 декември 2019

Дневен хороскоп на Алена за петък, 06.12.2019

На 6 декември 2019 да почерпят

Скорсезе и Копола: Студио „Марвел“ не прави кино! Всичко е само един комерс, твърдят легендарните режисьори

Парламентът прие бюджета за 2020 г.

„Стачката на стачките” парализира Франция Милиони на бунт срещу пенсионните реформи на Макрон

#MeToo трейлър на новия политически коректен филм за Бонд “Силната чернокожа жена” Лашана Линч съперничи на 007

Пирати отвлякоха гръцки танкер край Нигерия

3028 лв. заплата в софтуерните компании Над 30 хил. са заетите в бранша

Протеини пазят сърцето и кожата в студа Балансираме белтъчния прием с фибри

Словашкият парламент отхвърли спорен законопроект за абортите

50% излишно висше образование

Чаатай Улусой надебеля

Кардайъ: Лъсна съглашателството между ГЕРБ и БСП

Информационна кампания в Световния ден за борба с диабета

14 ноември е Световният ден за борба с диабета. В България над  600 000 души живеят с болестта, като около 450 000 са с диагностицирано заболяване, а 150 000 имат диабет, но не знаят за това. Всяка година вследствие на диабет в България умират над 8000 души, т.е. 22 души дневно.

По инициатива на ГЕРБ в различни градове се проведе кампания по повод 14 ноември. Младежи от партията се срещнаха с членове на Клуба на диабетика във Видин, в който членуват 1200 души. Успешно стартира и кампания за безплатно измерване на кръвната захар, организирана от ГЕРБ в област Добрич, като инициативата започна в Генерал Тошево и ще продължи в гр. Тервел: по предварително определен график здравни работници ще измерват кръвната захар в различни населени места от областта.

Районните клубове на ГЕРБ в София организираха различни прояви. В район „Средец” раздаваха брошури и десерти за диабетици на различни места в центъра на столицата – около НДК, по улица „Г. С. Раковски”, пред Народния театър „Иван Вазов”.

В район „Оборище” по инициатива на Жени ГЕРБ-София лекция на тема „Нисковъглехидратно и високомазнинно хранене” изнесоха Христина Братанова, пpоф. Иванка Стамболова и специалистът Атанас Узунов. В събитието се включиха Ирина Йорданова – общински съветник от ГЕРБ, Мита Георгиева, общински съветник и член на УС на ЖГЕРБ, и Мария Илиева – депутат от ПП ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси.

Диабетът не е смъртоносно заболяване. Не се умира от диабет, а от неговите усложнения. Той засяга кръвоносните съдове, като това води най-често до слепота, ампутация на крайници и бъбречна недостатъчност.

За да успяват да спазват своя режим, диабетиците трябва да получават подкрепа и разбиране от своите близки и приятели. Хората от обкръжаващата среда на диабетика трябва да знаят, че той/тя имат това заболяване. Най-важното в начина на живот на диабетика е самоконтрола. Както на количеството и вида на храните, така и на вариациите в нивата на кръвната захар.

Диабетът убива бавно, но сигурно.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.