Унищожиха над 25 млн. контрабандни цигари и над 1,5 тона тютюн

МВнР: Към момента няма данни за пострадали българи при жп катастрофата в Турция

Президентът Радев: Има сериозни проблеми в изборния процес

Страсбургският терорист отмъщавал за „падналите в Сирия ислямски братя“

Жертвите на влаковата катастрофа в Турция станаха 9, включително трима машинисти

Гръцките земеделци загряват тракторите за Коледа

Продажбата на електронни винетки започва от понеделник

Заловиха ученичка, надраскала колата на учителка с обиди Изписала с пирон „боклук“ и „френга“

Александър Ваклин: Изтеклите разговори отразяват случилото се през април

73-годишен санданчанин преряза вените си,бил болен от рак

Бившият гл. счетоводител на Баневи в „Полимери”: Пари за заплати на работниците не са отивали за лични нужди на семейството

Две убийства за една нощ в Атина

Ирландският посланик Майкъл Форбс посети Банско

Николай Банев: Разследването е като селска вечеринка Невъзможно било в международна банка да бъдат вкарани изпрани 600 млн. евро

Прокуратурата обвини шест длъжностни лица от АПИ за катастрофата при тунел „Ечемишка“, при която загина жена

Информационна кампания в Световния ден за борба с диабета

14 ноември е Световният ден за борба с диабета. В България над  600 000 души живеят с болестта, като около 450 000 са с диагностицирано заболяване, а 150 000 имат диабет, но не знаят за това. Всяка година вследствие на диабет в България умират над 8000 души, т.е. 22 души дневно.

По инициатива на ГЕРБ в различни градове се проведе кампания по повод 14 ноември. Младежи от партията се срещнаха с членове на Клуба на диабетика във Видин, в който членуват 1200 души. Успешно стартира и кампания за безплатно измерване на кръвната захар, организирана от ГЕРБ в област Добрич, като инициативата започна в Генерал Тошево и ще продължи в гр. Тервел: по предварително определен график здравни работници ще измерват кръвната захар в различни населени места от областта.

Районните клубове на ГЕРБ в София организираха различни прояви. В район „Средец” раздаваха брошури и десерти за диабетици на различни места в центъра на столицата – около НДК, по улица „Г. С. Раковски”, пред Народния театър „Иван Вазов”.

В район „Оборище” по инициатива на Жени ГЕРБ-София лекция на тема „Нисковъглехидратно и високомазнинно хранене” изнесоха Христина Братанова, пpоф. Иванка Стамболова и специалистът Атанас Узунов. В събитието се включиха Ирина Йорданова – общински съветник от ГЕРБ, Мита Георгиева, общински съветник и член на УС на ЖГЕРБ, и Мария Илиева – депутат от ПП ГЕРБ и член на Комисията по бюджет и финанси.

Диабетът не е смъртоносно заболяване. Не се умира от диабет, а от неговите усложнения. Той засяга кръвоносните съдове, като това води най-често до слепота, ампутация на крайници и бъбречна недостатъчност.

За да успяват да спазват своя режим, диабетиците трябва да получават подкрепа и разбиране от своите близки и приятели. Хората от обкръжаващата среда на диабетика трябва да знаят, че той/тя имат това заболяване. Най-важното в начина на живот на диабетика е самоконтрола. Както на количеството и вида на храните, така и на вариациите в нивата на кръвната захар.

Диабетът убива бавно, но сигурно.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.