Инцидент с отравяне в Солсбъри се оказа измама

Пострадалата Анна Шапиро се представяла за агентка на Мосад

Измама е вероятната версия в разследването на предполагаемо отравяне на рускиня и съпруга й англичанин в ресторант в Солсбъри - градът, в който пострадаха бившият двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, предаде Би Би Си. В неделя на Анна Шапиро (30 г.) и на съпруга й Алекс Кинг (42 г.) им прилоша и те бяха хоспитализирани.

Пресата на Острова се втурна да нищи миналото на моделката Шапиро от Нижний Новгород, след като тя обвини в сряда в интервю за в. “Сън” руския президент Владимир Путин, че искал да я отрови, тъй като била негов враг. Шапиро е напуснала Русия и има израелско гражданство, като се хвалела в Лондон, че била агентка на Мосад. Твърдяла, че специализацията й била да съблазнява мъже, за да изкопчи от тях секретна информация, писа в. “Мирър”. Днес “Сън” свали от сайта си интервюто с нея, но защити решението си да го публикува.

Самият Кинг е бил осъждан и полицията чака разговор с него. Негов работодател е бил друг осъждан измамник - Едуард Девънпорт, който се усъмни, че Шапиро има нещо общо с Путин.

Още в понеделник полицията заяви, че в предполагаемия нов инцидент в Солсбъри не е замесен “Новичок”.

Коментари

Задължително поле