Иранският външен министър: Израел, Саудитска Арабия и ОАЕ искат да вкарат САЩ в конфликт с Техеран

Израел, Саудитска Арабия и Обединените арабски емирства чрез съветника на Белия дом по националната сигурност Джон Болтън се опитват да вкарат Вашингтон във въоръжен конфликт с Иран. Това заяви иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф в интервю за телевизия "Фокс нюз", откъс от което беше излъчен вчера, предаде ТАСС.

Зариф бе запитан дали действително смята, че Израел, Саудитска Арабия и ОАЕ заедно с Болтън се опитват да постигнат смяна на държавния строй в Иран. "Това е най-малкото", отговори иранският външен министър. "Всички те демонстрираха заинтересованост да вкарат САЩ в конфликт", добави той.

"Не вярвам президентът /на САЩ Доналд/ Тръмп да аплодира това. Вярвам, че президентът Тръмп беше избран /през 2016 г./ обещавайки да не позволи въвличането на САЩ в още един конфликт", посочи Зариф. По думите му Тръмп смята да води политика на максимален натиск върху Иран, за да го постави на колене. "Опитите да ни накарат да отстъпим са обречени на провал", увери иранският външен министър.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток