Искат доживотна присъда за двоен убиец

Викторио хладнокръвно застрелял жена си и едногодишната им дъщеричка.

Охранителят Викторио, застрелял бившата си приятелка и детето си, получи само 20 г. затвор

Процесът продължава през октомври на втора инстанция

Допълнително изслушват вещи лица

Софийският апелативен съд отложи за 1 октомври делото срещу Викторио Александров, който уби 23-годишната си приятелка Дарина Министерска и едногодишната им дъщеричка Никол. На първа инстанция охранителят беше осъден на 20 г. затвор и 400 000 лв. кръвнина за близките на жертвата. Прокуратурата и частните обвинители обаче протестираха присъдата с настояване той да получи доживотен затвор.

Вчера родителите на Дарина поискаха допълнителен разпит на експертите по делото, изготвили съдебно-психиатричната експертиза на Викторио. Като частни обвинители те искат изясняване на въпроса колко дълго може да продължи т. нар. “кумулиран афект”, за който е прието, че е движел действията на подсъдимия при двете убийства, извършени сутринта и вечерта в един и същи ден. Те настояват и за повече яснота по въпроса дали преди всяко от двете убийства е имало някакъв отключващ момент за въпросния “кумулиран афект” и какъв би могъл да е той за 8 часа между двете престъпления.

Жестоките убийства бяха извършени на 29 октомври 2018 г. Викторио първо застрелял с 2 куршума в главата приятелката си Дарина. След това взел едногодишната им дъщеря Никол, с която 8 часа обикалял из София, преди да я простреля в слепоочието в изоставена сграда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право