Искат постоянен арест за учениците, които се опитаха да убият таксиметров шофьор

Снимка: Архив

Окръжната прокуратура в Ямбол внесе искане в съда да бъде определена най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за двамата ученика, обвинени във въоръжен грабеж и опит за убийство на таксиметров шофьор - съобщиха от обвинението. Извършителите са на 18 и 14 години, от Ямбол. На 11 декември около 20,30 ч. те се намирали до гробищата в ямболското с.Дражево. Извикали такси на случаен принцип.

На място пристигнала кола с 31-годишен шофьор. Децата го накарали да излезе, уж за да прибере техни вещи в багажника. Произвели изстрели с въздушна пушка, преправена в бойна, и газов пистоле. Заплашили го с нож. Шофьорът оказал съпротива. Успял да се измъкне и дори да подаде сигнал. В центъра на Дражево изгубил съзнание, докато карал, от голямата кръвозагуба. От фаталния край го спасила спешната помощ, оказана му от пристигналия на място лекарски екип, както и докторите от областната болница. Полицията залови двете момчета още същата нощ, на различни места по автомагистрала "Тракия".

Извършителите са ученици от спортното училище в Ямбол. По-големият е бил многократен шампион в различни състезания по бокс. Окръжният съд ще разгледа искането за мярката в заседание днес от 14 часа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право