Искат санкции за уронване на стопанския имидж

Обмислят мерки за решаване на проблема с кадрите

Уронването на стопанския имидж трябва да е наказуемо или да подлежи на имуществена санкция. Това заяви зам.-председателят на парламентарната група на “Обединени патриоти” Искрен Веселинов след срещата с ръководството на Камарата на строителите в България. “Тези, които правят организирана кампания срещу българските строители, очевидно работят за чуждите”, подчерта той. И допълни, че политиците не бива да си позволяват това.

По време на срещата между бизнеса и патриотите са формулирани и няколко задачи за съвместната им работа – защита на доброто име на строителите и отраслите на икономика, решаване на проблемите с образованието и работната ръка. Камарата трябва да има инструменти да се саморегулира, подчерта още Искрен Веселинов.

Желанието на бранша е да не се говори преди да са ясни резултатите от проверките, а не да не ни проверяват, обясни след срещата председателят на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев. “Бихме желали, ако може да не се шуми преди да се докаже каквото и да е вина”, подчерта той.

Коментари

Задължително поле