Искат специални заеми за туризма

Туристическият бизнес иска евтини кредити и гратисен период за старите заеми.

Настояват за лихви до 2%

Средства от ББР и Фонда на фондовете

Държавните институции да помогнат за предоставянето на достъпни кредити специално за представителите на туристическия сектор, които да не се отпускат през търговските банки, а по възможност от Фонда на Фондовете или Българска банка за развитие (ББР), настояват от Алианса на туристическата индустрия в България (АТИБ). Те са посочили исканията си по време на поредица от срещи с представители на партиите, кандидати за парламента.

Необходимо е да се намали натиска от страна на банките върху бизнеса, като се вземе решение за гратисен период за обслужване на главницата по старите кредити за срок от 2 до 5 години, категорични са от АТИБ.

Лихвите по отпусканите нови заеми за оборотни средства трябва да са в размер на 1,5-2%, за да се усети конкретната помощ за сектора, подчертали са пред представителите на политическите сили от Алианса.

При преференциални условия трябва да се отпускат и потребителски кредити, за да се задържат служителите в сектора и да им се осигури нормалното съществуване, посочват от АТИБ.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Туризъм