Искрен Веселинов: Оставката на Каракачанов не е актуална, той е изключително ефективен

Малкият коалиционен съвет днес е обсъждал оставката на Красимир Каракачанов, но тя към момента не е актуална. Това заяви зам.-председателят на ВМРО и депутат от „Обединените патриоти” Искрен Веселинов по БТВ, след днешното заседание на т.нар. малка коалиция.

„С това започна съвещанието – господин Сидеров обясни своето виждане, че това за него е ход да се запази лидерът на ВМРО от атаките, които често са необосновани, като опитът да се залепи прокурорското разследване в Агенцията за българите в чужбина към Каракачанов и към ВМРО конкретно. Той казва по-добре да бъде на позиция, на която може да прави политика без да е атакуван.

Дадохме контрадоводът, че напротив, когато един министър е изключително ефективен, когато има висока обществена подкрепа и най-важното – заел се е с една мисия да повиши боеспособността на българската армия и да върне нейния престиж, нелепо е да го изтеглим, само защото бива нападан. Нормално е, ще има завистници, ще има атаки, но въпросът е да се водим към крайната цел”, обясни депутатът.

Той каза, че най-голямото постижение на обединените патриоти е, че за първи път са в управлението и дават конструктивни решения на ред проблеми.

"Тихо и системно нашите министри и представители в изпълнителната власт работят и то доста ефективно. Редно е да започнем да излизаме с общи инициативи като това за старите автомобили и това ще повиши повече имиджа на патриотичните формации, отколкото изтеглянето на патриотичните представители от изпълнителната власт", посочи Веселинов.

Според него Симеонов ще се върне в парламента като депутат.

„Мисля, че Валери Симеонов ще се върне в парламента, тъй като в края на краищата е получил този мандат от гражданите, няма нищо чудно, това е практика и той ще бъде един от депутатите, които ще имат своя принос за повишаването качеството на работата на парламента.

„Може би основното от днешното заседание е, че тонът доста се промени. Фактът, че се говори лице в лице е доста окуражаващ, тъй като голяма част от недоразуменията и от недоизказаните неща се доизказаха“, добави Веселинов.

„Гледаме на протестите като на реални проблеми, които се извеждат от хората и които ние като политици трябва да решаваме. Няма измислени проблеми, друг е въпросът дали чрез протестите те ще се решат, или напротив. Ние смятаме, че трябва да бъде чут гласът на протестиращите хора и че тези искания, които са справедливи и основани, трябва да намерят своето нормално решение чрез политическите средства“, обясни депутатът от ВМРО.

Във връзка с данъка върху старите автомобили Искрен Веселинов каза, че обединени патриоти са имали доста изказвания не в подкрепа на данъка:

„Ние имахме предложения, и то доста във връзка с автомобилите с газови уредби, които нямат никаква бонификация и са абсолютно чисти, за хибридните двигатели. Самата скала, по която се облага, беше критикувана силно от наши депутати. И темата според нас ще бъде поставена, дори ние сме готови да я поставим отново на дебат, защото е лесно да кажеш „Да, това са 10 или 15 лева от джоба на гражданина, не са много като тотална сума“, но като процент, когато говориш за 30 или 40 процента увеличение на един данък, очевидно това е твърде много и би следвало държавата да не приема такива резки движения“.

Относно ветото на президента Румен Радев, Искрен Веселинов заяви, че администрацията на президента не си е свършила работата. Смятаме, че трябва да има екологичен бонус или екологичен минус. Новите автомобили, благодарение на екологичните си характеристики ще плащат значително по-малко, отколкото са плащали досега, но за нас е много несправедливо това, което искаме да обложим като увеличение, като процент на увеличение старите автомобили.

Той поясни, че ще предложат различни варианти на ГЕРБ за данъка на старите автомобили.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика