„Ислямска държава“ също пое отговорност за терористичния акт в Иран

Терористичната групировка „Ислямска държава“ също пое отговорността за терористичния акт в югозападен Иран в събота, съобщи новинарската агенция на джихадистите Amaq, предаде Reuters.

Съгласно информацията на Amaq, бойци на джихадистката групировка са провели атаката в Ахваз, но към твърдението не се прилагат доказателства.

По-рано Сепаратистката терористична групировка „Ал Ахваз“, както я наричат иранските медии, които твърдят, че тя е свързана със саудитските власти, пое отговорността за терористичното нападение.

Самата групировка нарича себе си „Патриотично арабско демократично движение в Ахваз“ и съобщи, че е осъществила атаката в социалните мрежи. „Атаката срещу военни парад в Ахваз беше отговор за репресиите срещу ахвазките араби. Нямаме друг избор освен да се съпротивляваме. Групата „Ал Ахвазия“ осъществи днешната атака срещу Корпуса на стражите на ислямската революция“ (КСИР) и Въоръжените сили на Иран“, съобщи говорител на екстемистите в интервю пред иранска телевизия.

Той е подчертал, че операциите на „Ал Ахвазия“ са насочени само срещу КСИР и се провеждат на места, където няма цивилни, но сред пострадалите в съботния атентат има и жени и деца.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Близък Изток