Испанците бързат да купуват жилища

Нараства търсенето на жилища в Испания.

Опасяват се, че няма да могат да си позволят дом

Цените нарастват

Испанците бързат да се сдобият с жилища, докато могат да си го позволят, съобщава агенция „Блумбърг“. Цените на имотите бързо нарастват, а това води до още по-голямо търсене, защото много хора се опасяват, че след време покупката на собствен дом ще излиза още по-скъпо и няма да могат да си го позволят.

В Испания най-скъпи са жилищата в курортния град Сан Себастиан, следван от Барселона и столицата Мадрид. На фона на завишеното търсене на апартаменти и къщи предлагането на новопостроени домове намалява заради по-високите разходи за строителство и недостига на работна ръка.

Пазарът на имоти в Испания е изключително активен. За това допринася и сключването на много сделки със стари жилища, които на брой са рекордни за периода след световната финансова криза от 2007 г. Но политиката на Европейската централна банка за вдигане на лихвите и високата инфлация намаляват сумите, които испанците могат да спестяват за покупката на собствено жилище. Затова много испанци смятат, че след време покупката на дом ще бъде още по-трудна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Имоти