Смяна на стави по нов метод спестява кръвопреливане и съкращава периода на възстановяване

Полицията изсели над 1000 мигранти от северната част на Париж

Вдигат нов строеж върху съборената Картофена къща във Варна Върховният съд отмени ветото и задължи общината да одобри проекта

Шофьорка с 3,66 промила блъсна паркирала кола

Над килограм марихуана и старинни предмети иззеха в Пещера

СОС реши София да помогне на Перник заради водната криза (СНИМКИ)

11 мъже са задържани след скандал в Ботевград

Представители на Агенцията за ядрена енергия към ОИСР пристигат в София

Откраднали 70 мъртви пилета от контейнер

Никол Станкулова се показа без грим, предизвика и Гери Малкоданска (СНИМКИ)

Не искаме да сме зелени и бедни

Наказаха условно баща – домашен насилник

С 1,61 лв. поскъпват такситата в София

Постъпленията по сметката на КТБ надхвърлиха 1 млрд. лв.

Бизнесът търси 90 хиляди висшисти

Истерия с фалшиви повиквателни за армията в САЩ Получателите трябвало незабавно да се явят в най-близките казарми, откъдето да бъдат изпратени в Иран

Предвид рязкото изостряне на отношенията между Вашингтон и Техеран, редица американски граждани са станали жертва на „недоброжелатели“, които им изпратили фалшиви електронни повиквателни за армията, съобщи CNN.

Във фалшивите съобщения е подчертано, че получателите трябва да се явят незабавно в най-близките казарми, откъдето да бъдат изпратени в Иран. Отказалите призива са заплашени с тежки глоби и наказание лишаване от свобода до шест години. Съобщенията съдържат граматически грешки и предлагат контакти с несъществуващи официални представители.

Предвид широкото им разпространение обаче от командването към американската армия, което се занимава с подбора, обявиха, че тези „призовки“ са фалшификати. „USAREC получи множество обаждания и имейли относно тези фалшиви текстови съобщения. Не искаме американците да се съмняват – тези съобщения са неверни“, се казва в съобщението, публикувано на уебсайта на командването.

Задължителният призив в армията е премахнат в САЩ през 1973 г. след изключително непопулярната война във Виетнам. Телевизията припомня, че решението за обявяване на мобилизацията в страната се взема от Конгреса на САЩ, което след това трябва да бъде одобрено от президента.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.