„Историята“ и Стоичков на коледен тур

Каварна се превърна в един от най-екзалтираните градове, посрещнали Христо Стоичков и неговата биография „Историята“. Повече от 1300 души, от които поне 300 деца, чакаха часове наред за автограф и снимка със „Златната топка“ и нейния български кавалер на градския стадион. Именно там най-големият ни футболист обяви новина – след летния тур ще има и коледен. Поне пет града ще станат част от декемврийската обиколка на „Историята“, написана в съавторство с Владимир Памуков и издадена от „Софтпрес“. Все още конкретни имена не се казват, защото всичко е в процес на преговори.

Нина Ставрева, кметът на Каварна, връчи на Стоичков статуетка на Хан Аспарух, първия български цар. Градоначалничката се оказа един от най-големите фенове на Камата. Заедно с него Ставрева обсъди как може да се възроди футбола в Каварна. Игралият в елита „Калиакра“ вече не съществува и на негово място се създават два нови отбора.

Два дни поред Стоичков използва визитата си в крайморския град, за да покаже на местните и голф умения. Легендата стана страстен почитател на този спорт, след като спря да играе футбол.

В същото време „Софтпрес“ и Стоичков обявиха дарението за борещата се с левкемия Камелия. От продажбата на книги в Стара Загора се събраха 11 175 лева. Сумата вече е преведена по сметка на борещата се за живот 32-годишна Камелия. Идеята за помощта към Камелия дойде от Стоичков и кмета Живко Тодоров.

В петък вечер турът на Стоичков продължи в Плевен. На галавечеря на търг ще се продават различни предмети от кариерата на Камата, както и на негови приятели от футболния терен. Финалът на турнето ще бъде в неделя вечер в Русе. Очаква се гости в „Булстрад Арена“ да бъдат големите приятели и легенди в спорта ни Валентин Йорданов, Любо Ганев, Анелия Нунева и други.

Коментари

Задължително поле