Ученици искат грипна ваканция от кмета на Шумен Няма достатъчно болни, решават в петък

Организаторът на схемата за пране на 900 000 евро два пъти бягал от правосъдието

104-годишен варненец получи дарове от кмета

Наблюдават трима българи за симптоми на коронавирус

САЩ забраняват използването на китайски дронове

Задържаха трима, секли незаконно и продавали дърва по къщите Конфискува се и дървеният материал от имотите на купувачите

До 100 хил. лева глоба за нарушения при храните

Кола излетя от пътя и се преобърна край Благоевград

Полицията в Несебър състави 46 акта за 24 часа Мъртво пиян водач спипан в Бургас

Фалшиво сирене откриха на Женския пазар

Работодатели: Партия „Възраждане“ няма място на протеста на бизнеса

7 продуцентски къщи с интерес да снимат в Бургас

Представители на бизнеса протестираха пред община Варна

Обявиха учредителната декларация на партия „Има такъв народ“

Ердоган: Планът на Тръмп за Близкия Изток е неприемлив

Италия прие закон за по-лесно депортиране на мигранти

Правителството на Италия прие силно критикуван законопроект за сигурността, което ще направи по-лесно гоненето на мигранти и лишаването им от италианско гражданство. Това е „стъпка напред, която прави Италия по-безопасно място“, написа във Фейсбук крайнодесният вътрешен министър Матео Салвини, информира БНР.

Той ще помогне Италия „да бъде по-силна в борбата срещу мафията и трафикантите (на хора), ще ограничи разходите от прекалената имиграция, ще позволи експулсиране на нарушители и фалшиви бежанци, ще лиши от гражданство терористите и ще даде на полицията по-големи правомощия“, добави той.

Парламентът има 60 дни за дебати, промени и гласуване на проекта, преди президентът Серджо Матарела евентуално да го подпише.

Салвини каза, че с новите мерки се определят правилата за обработка на молбите за убежище.

Хуманитарната закрила – вид статут по-нисък от убежището, се основава на италианското законодателство, вместо на международното, като ще се дава на базата на 6 критерия. Сред тях са спешна медицинска необходимост, или ако подалият молбата е жертва на природно бедствие, обясни Салвини

Той каза, че около 25% от подалите молби за убежище в Италия през последните години са получили хуманитарна закрила, който е временен статут.

Молбите на подалите искане за бежански статут ще бъдат замразявани, ако лицата бъдат сметнати за „социално опасни или осъдени на първа инстанция“ за престъпление, докато тече обжалването.

Те в бъдеще ще бъдат настанявани в по-големи центрове, като малолетните и получилите бежански статут ще бъдат пращани в различни части на страната с цел улесняване на интеграцията.

Новите мерки позволяват на местната полиция да използва електрошокови устройства и улеснява изгонването на незаконно настанилите се, като отпада задължението да намира временен подслон за най-уязвимите.

Проектът бе остро критикуван в последните седмици, включително от членове на Движението „5 звезди“, което управлява в коалиция с крайнодясната партия „Лигата“ на Салвини, който е и вицепремиер.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. на когото не му харесват тези закони, да си прибере имигрантите у тях да си ги храни, пои и тнт…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.