Ицко Финци и Петручио в бохемски занимания за напреднали

Актьорът цигулар и джазпианистът в кабаре

Изключителният актьор цигулар Ицко Финци и джазпианистът Петручио са тандемът, който със сигурност може да въвлече зрителите в бохемски занимания. Двамата се срещат и решават да посвирят, да поговорят в рими и да накарат залата да въздиша, да тананика и... избърше сълза на признателност. Те са артистите бохеми, както се определят сами, като второто е по-важно в случая. Защото да си бохем е въпрос на кръвна група, на ДНК и още някои придобити таланти.

Точно това искат да покажат двамата на публиката по време на изявата си в петък вечер на 29 март в клуб Книгата (18 ч., клубът е на ъгъла на ул. „Раковски“ и бул. „Левски“ в столицата). Представяте ли си какъв купон с взрив може да предизвика, когато на едно място се намират Ицко Финци и Петручио, а около тях има поезия, акордеон, проза, пиано, цигулка и виола в кабаре!

След двете невероятни и безпрецедентни по жанр срещи с феновете в Бургас и Велико Търново, двамата професионални бохеми обещават ускорен курс по „Бохемски занимания“ с Карлос Гардел и Пиацола, Крайслер, Брамс, Шостакович, джаз стандарти, филмова музика Те не просто свирят, но и коментират вкусната тайна, която превръща живота в бохемска среща.

Ицко Финци ни припомня свои любими редове от класиката и модерното слово, като всеки път диалогът на тези живи легенди е спонтанен и хрумнал им в контекста на музиката, която претворяват в джази версия. Удоволствието ни е причинено с подкрепата на фондация „Болкан рок.“

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура