ФБР пише за Хемингуей, Елвис, Ленън и Марлене Избрани текстове от личните досиета на знаменитостите

Жертвите на коронавируса в Италия станаха 17

Президентът връчи награди за отговорен бизнес

Емисиите от фини прахови частици в Стара Загора са под нормите

Нови 14 случая на коронавирус в Германия

Путин отказал да ползва двойници Предлагали му от съображения за сигурност

Трус с магнитуд 3,1 по Рихтер бе регистриран в Албания

Вирус истерия тресе България (обзор) В аптеките няма дезинфектанти, маски, термометри и противогрипни препарати

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в петък, 28 февруари 2020

Кметовете в община Сливен ще разясняват на хората за коронавируса, нюкясълската болест и инфлуенцата

Затвор за турски гражданин, причинил катастрофа с една жертва и трима ранени

Половин България пие незаконна вода (обзор) 2960 от водовземните съоръжения на територията на страната нямат разрешителни, но се ползват от градове и села

Мъж загина на място при тежка катастрофа на път Е-79

Хванаха товарни автомобили със сладки и сокове без документи и с изтекъл срок на годност

Стадиони вместо нов самолет на властта (обзор) Фалконът ще бъде ремонтиран в Женева

И в Пловдивско удължиха грипната ваканция

Грипната ваканция в Пловдив ще бъде удължена. Всички училища в Пловдивска област ще останат затворени през цялата друга седмица.

По думите на директора Регионалната здравна инспекция д-р Ваня Танчева – Манчева нивото на заболеваемост се задържа с тенденция към увеличаване, предаде Радио Пловдив. Тя се въздържа от конкретни числа за броя на болните, защото много от хората не са регистрирани като такива. Остават си вкъщи, ако са работещи или пък, ако са по- възрастни дори не посещават личния лекар.

Д- р Манчева изрази безпокойство от усложненията, които следват грипа. Показателно е, че в много от пневмологичните отделения на МБАЛ „Свети Георги“, в МБАЛ „Пловдив“, а и в частните болници са разкрити допълнителни легла.

При това положение няма начин да не се удължи ваканцията на децата. Д-р Манчева препоръча родителите стриктно да следят по време на ваканцията те да не излизат и да не се събират на големи групи.

Кметът Иван Тотев обяви, че 04 февруари ще бъде неучебен ден. Той каза преди седмица, че дава един ден допълнително към междусрочната ваканция, определена за 05 февруари. Засега в РУО все още няма постъпила официална заповед от кмета за обявяването на 04 февруари за неучебен. Ако това се случи пловдивските ученици ще трябва да са в клас на 06 февруари, ако обаче такава заповед не постъпи в РУО, всички трябва да са на училище още на 04 февруари.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.