И Габриела Петрова с квота за световното

Габриела Петрова отбеляза подобаващо завръщане в големия спорт след проблемите с травми в последните години. Спортист №1 на България за 2015-а спечели победата в тройния скок на престижния лекоатлетически турнир „Пааво Нурми“ в Турку (Финландия).

Българката постигна 14,29 метра във втория си опит при много удобен попътен вятър със скорост от 1,6 м/с. Но и в останалите четири успешни скока също преодоля границата от 14 метра като направи само един фаул. Това не се отдаде на нито една атлетка – втората Кристина Мякела (Финландия) остана с 13,97 м. В същата дисциплина при мъжете Георги Цонов е 7-и с 15,76 м при единствения си успешен опита.

Така Петрова стана третата българска атлетка, покрила норматив за световното първенство в Доха след Радослава Мавродиева и Ивет Лалова. Следващият стар на Габриела е на турнира „Самарско знаме“ в Стара Загора тази събота, където тя ще се състезава в скока на дължина заедно с Александра Начева. Спортисти от 9 страни ще се състезават в 13 дисциплини на стадион „Берое“, а сред родните звезди сили ще мерят още спринтьорите Инна Ефтимова и Денис Димитров, Тихомир Иванов (скок на височина) и др.

Коментари

Задължително поле