И западни разузнавания са предупредили Турция за готвено покушение срещу Ердоган

Турското разузнаване разполага със срещу турския президент Реджеп Тайип Ердоган, съобщава Анадолската агенция.

Според източници от разузнаването има информации, че група турски граждани планират опит за убийството на Ердоган.

Живеещи в Скопие турци са се свързали с турски разузнавателни части и са съобщили за непотвърдени сведения, че се готви атентат срещу турския президент по време на негово посещение в балканска страна.

Западни разузнавателни агенции също са се свързали с турското разузнаване, за да го предупредят за подобна заплаха срещу Ердоган по време на предстояща визита на Балканите.

Подробности за предполагаемия план за атентат не са известни, но разузнаването е предприело щателно разследване, отбелязва агенцията.

„Наясно сме, че има кръгове, които изпитват неудобство от толкова велик лидер, човек с кауза и затова искат да се отърват от нашия президент. Тези заплахи за убийство не са нещо ново – винаги ги е имало“, коментира турският вицепремиер Бекир Боздаг на профила си в социалната мрежа „Туитър“. „Реджеп Тайип Ердоган не е човек, който се страхува от такива заплахи, няма да отстъпи по пътя си“, допълни той.

Ердоган организира днес в Сараево голям митинг преди предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция на 24 юни. По време на визитата си в Босна и Херцеговина Ердоган ще се срещне днес с Бакир Изетбегович, мюсюлманския член на босненското председателство (президентството), се посочва в съобщение от кабинета на турския президент.

Коментари

Задължително поле