И Кралев пожела ВАР в Първа лига

Красен Кралев, министърът на младежта и спорта, подкрепи идеята за въвеждането на системата за видеонаблюдение ВАР. Според него, това ще помогне за решаването на скандалите в Първа лига, свързани с грешките на реферите.

„Многократно съм казвал, че тази година има доста пропуски и сериозни проблеми - обясни Кралев по време на откриването на зимната пързалка на стадион „Юнак“. - Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев каза, че в близките три години се очаква въвеждането на ВАР системата. Мисля, че това е решението, което ще даде възможност за по-голяма обективност. Има някои отбори, които бяха ощетени с между 5 и 10 точки, което е много важно за крайното класиране. Със системата за видеонаблюдение това ще се прекрати. Вярно е, че съдиите също са хора, но трябва да бъдат по-концентрирани“.

А министърът подчерта, че има служби, които проверяват сигналите за нередности и подчерта, че Министерството не е разследващ орган.

„Аз мога да давам коментари относно качеството на съдийството - дали има преднамереност или грешките са плод на некомпетентност. В момента залагам на второто твърдение. Ако има някакви сигнали, с пълна готовност ще се заемем да помагаме на разследващите органи да се установи каква е истината.“

Кралев уточни, че ММС отново ще подкрепи тенис турнира „София оупън“. Сумата ще е 500 000 лева, каквато беше и в предишните години.

„Всичко е наред, няма конфликт с Григор Димитров – добави министърът. - Видяхме, че той заяви едно, след това се коригира и каза друго. Много пъти съм казвал, че всеки състезател сам си избира как да протече подготовката му, как да подреди календара си и в кои състезания да участва. Желая му успех и през следващата година да си върне формата, в която беше през 2017-а.“

Стана ясно, че бюджетите на спортните федерации няма да претърпят сериозни промени през следващата година, а приоритет ще имат спортовете, които спечелят квоти за летните олимпийски игри в Токио през 2020-а.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ