Сблъсък с интриги за Стрелците, нови доходи за Близнаците – Дневният хороскоп на Алена

На 5 април 2020 да почерпят

Зад завесата на пандемията

708 жертви на COVID-19 във Великобритания, сред тях е и 5-годишно дете

Силвио Орландо: Берлусконовците са преходни

Заловиха лидера на Ислямска държава в Афганистан (ВИДЕО)

Установено е опасно усложнение от COVID-19 – увреждане на мозъка Лекарите съветват хората, забелязали загуба на вкус и обоняние, да прекарат поне седмица у дома

Медицинският експертен съвет към правителството спира да съществува

Люксембург доживя голям футболен форум

Спад на броя на загиналите от коронавирус за денонощие в Италия

Борисов и Нетаняху обсъдиха пандемията от COVID-19

Гърция удължи мерките до 27 април

Жертвите на коронавируса по света са над 60 000

Хората без здравна застраховка в САЩ може да платят до 74 000 долара за лечение на COVID-19

Отлагат промените в Закона за енергетиката

И Кралев пожела ВАР в Първа лига

Красен Кралев, министърът на младежта и спорта, подкрепи идеята за въвеждането на системата за видеонаблюдение ВАР. Според него, това ще помогне за решаването на скандалите в Първа лига, свързани с грешките на реферите.
„Многократно съм казвал, че тази година има доста пропуски и сериозни проблеми – обясни Кралев по време на откриването на зимната пързалка на стадион „Юнак“. – Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев каза, че в близките три години се очаква въвеждането на ВАР системата. Мисля, че това е решението, което ще даде възможност за по-голяма обективност. Има някои отбори, които бяха ощетени с между 5 и 10 точки, което е много важно за крайното класиране. Със системата за видеонаблюдение това ще се прекрати. Вярно е, че съдиите също са хора, но трябва да бъдат по-концентрирани“.
А министърът подчерта, че има служби, които проверяват сигналите за нередности и подчерта, че Министерството не е разследващ орган.
„Аз мога да давам коментари относно качеството на съдийството – дали има преднамереност или грешките са плод на некомпетентност. В момента залагам на второто твърдение. Ако има някакви сигнали, с пълна готовност ще се заемем да помагаме на разследващите органи да се установи каква е истината.“
Кралев уточни, че ММС отново ще подкрепи тенис турнира „София оупън“. Сумата ще е 500 000 лева, каквато беше и в предишните години.
„Всичко е наред, няма конфликт с Григор Димитров – добави министърът. – Видяхме, че той заяви едно, след това се коригира и каза друго. Много пъти съм казвал, че всеки състезател сам си избира как да протече подготовката му, как да подреди календара си и в кои състезания да участва. Желая му успех и през следващата година да си върне формата, в която беше през 2017-а.“
Стана ясно, че бюджетите на спортните федерации няма да претърпят сериозни промени през следващата година, а приоритет ще имат спортовете, които спечелят квоти за летните олимпийски игри в Токио през 2020-а.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.