Меси развали проклятието „Челси”

Жандармерист спаси мишелов край Монтана

Стотици се простиха с Павел Панов

Валери Симеонов откри международната селскостопанска изложба „АГРА“

Подготвено е 72-часово задържане за стрелялия срещу полицаи в село Орешник

САЩ: Ще присъстваме в Черно море, Русия да свикне с това

Осиновителите на деца до петгодишна възраст ще ползват платен отпуск за една година

Постоянен арест за десет извършители на тежки умишлени престъпления в Търновско

Обирджия заплашва в магазин: “Парите, или ще ви заколя” Заподозреният е заловен, плячката му е само 270 лв.

Рецидивист с 12 присъди ограби ученик

Показват инкриминираните през соца издания на Райко Алексиев

Задържани са трима за грабежи в Пазарджик и Пловдив

Немската окупация на Франция пристига в българския ефир

Генномодифицираната царевица е полезна

Тежка катастрофа с пострадали на пътя Велико Търново – Русе (СНИМКИ) Затруднено е движението при село Самоводене

И общината в Нова Загора призова: Не давайте пари на ало-измамници!

И общинската администрация в Нова Загора се включи в акцията на полицията за предотвратяване на телефонните измами. Ръководството на града се обърна с апел към гражданите да не се доверяват на непознати, да не им дават парите си и при всяко обаждане да подават сигнал на тел.112 и да информират близките си.

Повод за апела станаха няколко случая на ало-измами от средата на май досега, при които потърпевшите дадоха крупни суми на престъпниците. Потърпевшите са само възрастни хора, почти всички от тях трудно преживяха шока от случилото се и драстично влошиха здравословното си състояние. 75-годишен старец хариза 18 хил.лева, че и златни накити, като остави торбата с пачките и бижутата пред вратата на съседен адрес. 81-годишна баба се раздели с 12 300 лева, 500 евро и златните си бижута. Друга новозагорка, на 59 години – 10 хил.лева и златни накити, като преди да ги даде на бандитите, по тяхна заповед държала банкнотите в хладилника си, и др. Голяма част от измамите са били извършени по познатата схема „мним полицай иска помощ за МВР да хване опасни телефонни измамници”.

„Вече повече от 20 години българите дават доброволно парите си на телефонни измамници. Този вид измами причиняват големи финансови загуби, имат огромен социален резонанс, а много от жертвите на този вид престъпления посягат на живота си, постъпват в психиатрични и кардиологични отделения” – се заявява в обръщението на общината към гражданите. Обръщението е поместено в сайта на общината, там са описани и основните схеми на този вид престъпления. Апелът ще бъде разпространен в пенсионерските клубове в града, както и в малките населени места.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете