И треньорът на "Левски" вариант за Италия

Делио Роси, треньор на "Левски", е сред кандидатите за селекционер на Италия. Това съобщи сайтът "Стадио спорт", популярен на Апенините.

В местните медии започнаха да циркулират имена на специалисти, които могат да застанат начело на "адзурите", след като Джампиеро Вентура бе уволнен. Сред фаворитите за нов селекционер са Карло Анчелоти, Роберто Манчини и Масимилиано Алегри. От тях единствено бившият наставник на "Байерн" е свободен. Неговото назначение обаче ще е излезе скъпо на местната федерация и това може да накара футболните босове да разгледат и някои по-екстравагантни кандидатури. Сред тях са тези на Винченцо Монтела, Клаудио Раниери и... Делио Роси. В родината засипаха със суперлативи треньора на "Левски" и припомниха спечелената от него и "Лацио" купа на Италия през 2009 година.

„Бъдещето на Монтела в „Милан“ не е сигурно - пише „Стадио спорт“. - Ситуацията около Раниери е по-различна. Под негово ръководство „Нант“ се представя изключително добре в Лига 1. Освен това договорът му с френския клуб е до 2019 година. Интересен вариант е и Делио Роси, който има двугодишен контракт с българския „Левски“.“

Асен Букарев, помощник на италианския наставник на „Герена“, беше повишен в мениджър и координатор на спортно-техническата дейност. Бившият футболист ще се заеме с изграждането и развитието на международни контакти и скаутската дейност на клуба.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ