Йорданка Фандъкова: Инцидентът със стрелба по трамвай е сериозна хулиганска проява

Инцидентът със стрелба по трамвай на ул. „Хан Кубрат“ е сериозна хулиганска проява, защото могат да доведат и да наранявана на някого. Не бих казала, че подобни прояви се увеличават като брой, но периодично се случват подобни неща. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова по време на 61-ото заседание на Столичния общински съвет (СОС).

„Ние сме застраховали превозните средства и проблемът не е там. Очевидно извършителите не си дават сметка, че могат да наранят човек, в случая и едно дете“, каза тя. Фандъкова посочи, че се надява полицията и съответните органи да успеят да намерят извършителите и те да си понесат последствията.

Снощи в полицията са подадени сигнали за хвърляни предмети и по два автобуса, полицията продължава издирването на извършителите.

Директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов обясни пред БНР, че няма данни по трамвая, движещ се по линия 7, да е стреляно с огнестрелно оръжие. Най-вероятно извършителите са използвали прашка със сачми или камъни.

„В момента колегите извършват повторен оглед. Най-вероятно става въпрос за вандалска проява. При първоначалният оглед, който е направен снощи, няма открити проектили, няма пробив в стъклата… Дали става въпрос за злоумишлено действие или детска игра, тепърва ще установим“.

Няма пострадали при инцидента.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България