Йорданка Фандъкова: Малките ни всекидневни избори са големите примери за децата

Снимка: Денислав Стойчев

Опазим ли вярата, надеждата и любовта, ще опазим себе си като добри хора, семействата си като домове на обич и разбирателство и градът си като град на възможности и разбирателство. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на тържествената церемония по случай празника на град София.

"Честит празник на всички. Честит празник на вярата, надеждата и любовта. Нека те бъдат щита, който ни предпазва от злото на деня и неправдите, които нараняват сърцата ни. Днес, денят на София е денят на божията премъдрост, съвпадащ с първия учебен ден. Хиляди ученици влизат в класните стаи, разчитаме, че техните учители ще ги учат как да бъдат отговорни млади хора", заяви още тя.

По думите й нашите малки всекидневни избори са големите примери за децата, а градът ни е сложна мрежа от човешки отношения, не просто коли, блокове, улици и пътни знаци. "Вярвам, че децата са единствените, които имат сила да ни променят, защото тяхната сигурност е смисълът на нашия живот. Нека си дадем сметка, когато бързаме, къде стигаме; когато отнемаме предимство, какво даваме; когато сме груби, кого нараняваме. Черногледството няма празник, нека не го превръщаме в наш делник", заяви още тя.

Коментари

Задължително поле