Фитнес пази „Юнайтед“ от контузии

На 23 юли 2019 да почерпят

Тъкмят рецептата за бира със светена вода Кехлибарената течност ще се казва A-Men

Проф. Кантарджиев: Тигровият комар не пренася тропически вирусни инфекции

Русия и Турция може да правят заедно С-400

Тръмп: Вашингтон работи с Исламабад за слагане на край на войната в Афганистан

Не забраняват фермерските пазари Има заповед за спиране на продажбите на свинско месо и месни продукти

Кубрат Пулев си върна боксовия лиценз в САЩ

Бул. „Витоша” e №3 по ръст на наемите Цените са се повишили с 8,3% в рамките на една година

Макрон: 14 страни-членки на ЕС се споразумяха за нов „механизъм за солидарност“ за мигрантите

Бурджу Йозберк е красива и талантлива

Цените на петрола се повишиха

НАП спира временно 6 електронни услуги Няма достъп до обявите за продажба на имущество на длъжници

Имам ли право на майчински, ако ме съкратят в срока за изпитване

Откриха тухла с печат с името на римския консул Марулус в древния град Нове Уникалната находка датира от 184 година

Йорданка Фандъкова: Настоявам Борисовата градина да се запази във вида, в който я познаваме От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“, съобщи кметът на София

Презастрояването в някои квартали на София е много сериозен проблем, който съществува от десетилетия. Беше допуснато връщането на земи в междублокови пространства, в дворове на училища и детски градини и в парковете. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по Нова ТВ.

Според нея не е тайна, че в Южен парк от десетилетия съществуват голяма част частни терени. „Аз разбирам много добре хората, които протестират. Затова и вчера на Общинския съвет дадох пример с моя квартал, защото аз самата съм потърпевша. Защо и как се е случило това също се знае, но е хубаво от време на време и да се коментира, за да знаят хората не само факта, но и причината за проблема”, каза още тя.

„Смея да твърдя, че съм участник в решаването на тези казуси. Като кмет съм поискала от Народното събрание спиране и посочване на краен срок за връщане на земеделски земи. За съжаление все още няма такова решение, но аз призовавам политиците да подкрепят това предложение”, коментира още тя.

Относно критиките към ремонтите в София, Фандъкова коментира: „Най-големите проблеми са свързани с изпълнението на големите проекти. Изпълнявали сме над 300-400 обекта, които са с особена трудност. По отношение на ремонта на ул. „Граф Игнатиев”, както и на други проекти, най-големите проблеми са в проектите. Затова се налага в хода на изпълнението на проектите, те да се променят. Това е част от изпълнението”.

За бъдещето на Борисовата градина столичният кмет обясни, че целта на заложения устройствен план е да се запази незастроената територия и да не се допусне ново строителство и застрояване. „Процесът на приемането и обсъждането на плана е изключително прозрачен. Внесла съм моите предложения публично и ще настоявам те да бъдат приети. Настоявам Борисовата градина да се запази във вида, в който я познаваме. Не допускаме ново строителство”.

„Планът ще стане факт, когато Столичният общински съвет го приеме”, каза още тя.

От 30 юни започва тежък ремонт на участък от бул. „България“, който ще затрудни движението в тази част на града. „Моля за извинение и за разбиране. Ще дадем достатъчно информация за това. Миналата година изпълнихме един участък. Видяхме, че няма алтернатива, трябва да продължим, въпреки че е тежко”, посочи тя.

На въпрос дали Фандъкова ще се кандидатира отново за кмет на София, тя отговори: „Със сигурност ще обявя своето решение, когато го взема. Това ще бъде, когато наближи времето за това”.

„Всички кандидати съм сигурна, че внимателно обмислят и вземат решения и се надявам, че ще предложат добри предложения за града. За съжаление виждам, че насоката на кампаниите обикновено е в негативен план”, каза още тя.

Относно подадената оставка на шефа на „Строителния контрол“ в Столичната община – архитект Влади Калинов, Фандъкова коментира: „Архитект Калинов е много компетентен професионалист, но и той се съгласи, че има нарушения. Безспорно за мен доверието е изключително важно. Доказала съм, че не допускам да има съмнения в законосъобразността на нашите действия. Архитект Калинов си дава сметка за това и подаде своята оставка, която аз приех”.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.