Йорданка Фандъкова: Премахването на паметника „1300 години България” продължава

"Площадът пред НДК се ремонтира за първи път откакто е построен"

Премахването на паметника „1300 години България” продължава, заяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Обвиненията за нарушения на процедури и умишлено изоставяне на монумента от страна на собственика - Столичната община, са несъстоятелни, каза тя.

Фандъкова коментира още строителни проблеми в София - ако предложеният закон, който ще регулира строежа на небостъргачи, бъде приет, той ще влезе в сила само за бъдещи проекти. Сградите, вече получили строителни разрешителни, няма как да бъдат спрени.

Площадът пред НДК се ремонтира за първи път откакто е построен, каза още Фандъкова при проверка на ремонта на площадното пространство пред НДК, предава репортер на "Труд". Тя опроверга твърдения, според които Столичната община за пореден път прави ремонт на тази зона като подчерта, че площадното пространство пред НДК с площ от 12 дка беше извадено от проекта за ремонт на парка около НДК.

Причината е, че със започването на ремонта се видя, че липсва изцяло хидроизолация на площада, което беше причина за големите течове в подлеза, каза кметът Фандъкова. Реконструкцията на площада пред НДК с бюджет от 4,7 млн. лв. започна на 26 юни. Плановете са да завърши в края на септември.

Вече 60 на сто от старите плочи са извадени, продължава демонтажът на плочите. Предстои поставянето на хидроизолация, бетонова основа, отново хидроизолация, още една защитна бетонова плоча и едва тогава ще бъдат подредени новите гранитни плочи, които са вече доставени, каза още кметът.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България