Йорданка Фандъкова: Работим за осигуряване на качествени работни места, за да задържаме младите в града

Кметът на София Йорданка Фандъкова

Работим за осигуряване на качествени работни места, за да задържаме младите в града. Това посочи кметът на София Йорданка Фандъкова по време на граждански диалог на тема образование, който е част от платформата за граждански диалози „Европа в нашия дом“.

„В системата на образованието изключително важно е професионалното ориентиране на децата. То е много важно, за да няма просто учене заради ученето и получаване на дипломата заради дипломата. Трябва да научим учениците да имат поглед за себе си, за развитие на своите възможности, да бъдат гъвкави и добре подготвени за реализация. А пък ние трябва да се грижим за качествените инвестиции. Защото когато има добре подготвени хора, трябва да привличаме инвеститори, които да откриват добре платени работни места“, заяви Фандъкова и посочи, че секторът на информационните технологии например връща млади хора в България и ги привлича да останат тук.

„Ние в София вече преминаваме от привличане на аутсорсинг в привличане на високотехнологични компании – това е водещ наш приоритет. Искаме и добрите ученици да искат да станат учители, но това става с качествени работни места“, подчерта тя.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България